TV műsor

Megindulhat a Béke téri tehermentesítő főgyűjtőcsatorna építése

Belföld, 2020.05.29

Kivitelezési szakaszba léphet a Budapest XIII. kerületi Béke téri tehermentesítő főgyűjtőcsatorna fejlesztésének projektje - közölte a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-vel.

A Béke téri projekt első ütemében az irányító hatóság döntése alapján a tervezési folyamatok után megindulhatnak a munkálatok is. A kivitelezés során a túlterhelt hálózatot tehermentesítik, a modern városszemléletnek megfelelően új ingatlanok kapcsolódhatnak a csatornahálózatra - olvasható a közleményben.

Hozzátették, a most induló építés környezetkímélő módon, nagyrészt útbontás nélkül zajlik, úgynevezett csősajtolási technológiával.

Az új, korszerű főgyűjtőcsatorna kiépítésének eredményeképpen a szennyvíz - szélsőséges időjárás esetén a csapadékkal kevert szennyvíz - többé nem károsítja a környezetet, hanem a 21. század műszaki elvárásainak megfelelően a szennyvíztisztító-telepekre jut, majd megtisztítva kerül a Dunába. A budapesti és ezen belül a XIII. kerületi lakosok életszínvonala jelentősen emelkedik, a projekt tisztább, élhetőbb lakókörnyezetet teremt - közölték.

A projekt várható összköltsége mintegy 3,7 milliárd forint.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!