Megkezdődött a nyolcadik digitális témahét

Belföld, 2023.03.27

Megkezdődött a nyolcadik digitális témahét, Magyarország "legnagyobb digitális pedagógiai eseménye", amelynek fő célja a digitális kompetencia fejlesztése az oktatásban - közölte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hétfőn az MTI-vel.

A kezdeményezéshez az idén is csatlakozott a gyermekmentő szolgálat Safer Internet Programja (SIP), amelynek oktatói kötetlen, interaktív formában tartanak előadásokat a biztonságos internethasználatról az általános és középiskolákban - közölték.

Tudatosságnövelő központként az a cél, hogy minél többször, minél több fórumon felhívják a figyelmet az internet előnyeire, lehetőségeire, de a veszélyeire is, mint az online zaklatás, az adatlopás, a pénzügyi visszaélések, az illegális és káros tartalmak - írták.

Csak a témahéten nyolc biztonságosinternet-oktatójuk tizenkét iskolába látogat el - tették hozzá. A szakemberek a foglalkozásokon a saját fejlesztésű "Lájkvadász" nevű offline társasjátékkal edukatív módon vezetik rá a játékosokat arra, hogy mire kell figyelni az online térben.

Használják továbba a gyermekmentő szolgálat és a Google közös, "Legyél az Internet Ásza!" elnevezésű tananyagát is, ahol a gyerekeknek különböző feladatokat, szituációs szerepjátékokat kell teljesíteniük. Eközben nem csak tanulni tudnak, de olyan hasznos tanácsokat is kapnak, amelyek segítségével tudatos felhasználókká válhatnak - írták.

A témahét 2016-ban indult az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezésére.

Az idei esemény pénteken zárul. A Netezz biztonságosan! című előadások ingyenesen elérhetőek. A digitális témahét után is várják iskolák jelentkezését az alábbi linken: https://www.saferinternet.hu/legyel-az-internet-asza/oldalsav/oktatasok-megrendelese - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!