Megkezdődött a Szeged-Bordány kerékpárút építése

Belföld, 2021.03.29

A szegedi önkormányzat régóta tervezte a Szeged-Sziksósfürdő és Bordány közöttikerékpárút megépítését.

Kerékpárok Hétfőn délelőtt megkezdődött az 5408. jelű közút mellett egy új, egyoldali, kétirányú, 2,5 méter széles és 3,7 kilométer hosszú kerékpárút építése csapadékvíz-elvezetéssel amely kapcsolódik az út mellett már futó bordányi szakaszhoz.

Hivatalosan is átadta a szegedi önkormányzat a kivitelezőnek azt a munkaterületet, amelyen a Sziksósfürdőt Bordánnyal összekötő kerékpárutat építik majd meg. Fodor Antal, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy a projekt 424 millió forintba kerül, amiből 84 millió forint az önkormányzati önerő. Hozzátette, hogy a tervek szerint 2021 végére Szeged belvárosától Bordányig kerékpározhatunk majd.

A bordányiak és a zákányszékiek régóta tervezik, hogy kerékpárutat létesítenek a két település között, így a most induló beruházás később akár Zákányszékig vezetheti a bringásokat. A két falu között kicsivel több, mint hat kilométer kerékpárút épülhet majd meg, ha megvalósul a beruházás.

Szeged közvetlen szomszédai közül egyébként már sok településre lehet eljutni kerékpárúton. Algyő, Sándorfalva, Újszentiván, Deszk, sőt Hódmezővásárhely is elérhető már jól elkülönített, korszerű bicikliúton. A távlati cél az, hogy a lehető legtöbb település kapcsolódjon a kerékpáros közlekedés révén Szegedhez, ahol a város belső útvonalaihoz csatlakozva nem pusztán a hobbikerékpárosok közlekedhetnek gyorsan és biztonságosan, hanem azok is, akik munkába járnak az agglomerációból.
(Webrádió)

Címkék

Szeged-Bordány kerékpárút
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!