Megnyitott a makói McDonald's

Belföld, 2022.12.08

Szerdán a Kossuth utcában nyitott meg a város első McDonald's étterme.

Makói McDonald's
A „Jövő Élménye” koncepciónak megfelelően az új autós egységnél kiemelt szerepet kap az innováció és a digitális fejlesztés, miközben a személyesség is fontos eleme marad a kiszolgálásnak. A korszerű étterem közel 70 munkatársat foglalkoztat majd. Az akadálymentesített vendégtérben 90, a teraszon további 30 ülőhely várja a vendégeket.

A hazai McDonald’s 2019-ben kezdte meg növekedési stratégiájának megvalósítását, melynek két pillére az új éttermek nyitása, valamint a meglévő éttermek átalakítása a „Jövő Élménye” koncepció jegyében.

„Az új éttermi koncepciót olyan jövőbe mutató igények és elvárások hívták életre, amelyek gyökeresen megváltoztatják a mekizés élményét, egyúttal modernizálják a McDonald’s márkát” – mondta Égi Zsolt, a magyarországi McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezetője. „Az új típusú éttermekben a vendégek az igényüknek és elképzelésüknek leginkább megfelelő módon rendelhetik meg, fizethetik ki, kaphatják meg és fogyaszthatják el a termékeket. Örömmel tölt el, hogy immár Makóra, a hálózatunk számára különösen fontos városba és közösségéhez is megérkezhettünk.”
 
Az új éttermi koncepció a digitalizációra épül, azonban nemcsak a technológiát érinti, hanem kiterjed az étterem által nyújtott komplex élmény minden elemére, így az éttermek külső és belső környezetére, megjelenésére is. Az étteremben a fiatalos, modern burgerezők világát idéző “Alphabet” belsőépítészeti dizájnt valósította meg a vállalat.
 
Az étterembe lépve a legszembetűnőbb újdonságot a hat darab érintőképernyős rendelésfelvevő felület, az úgynevezett kioszk jelenti, de a személyesség sem tűnik el, továbbra is lehetőség van a hagyományos kasszánál rendelni.  A személyesség megtartása, sőt növelése érdekében egy új pozíció is létrejött: a Vendégélmény Menedzser feladata gondoskodni a vendégek kényelméről, köszönteni őket, megismertetni velük az új eszközöket, és segíteni nekik az új folyamatok követésében. A „table service”, azaz asztalhoz kérhető rendelés a vendégek kényelmét szolgáló további újítás.

Az új konyhatechnológiának köszönhetően minden termék kizárólag rendelésre készül. A kávékülönlegességek a McCaféban egy barista LaCimbali kávégéppel készülnek, és már elérhetőek laktózmentes tejjel, mandulaitallal vagy akár koffeinmentes változatban is. A vendégeknek nemcsak az étteremben vagy a teraszon van lehetőségük elfogyasztani kedvenc mekis terméküket, de a digitális drive-nak köszönhetően autójuk kényelmében is megtehetik ezt.

„A turizmus fejlesztése mellett fontos célkitűzésünk volt az elmúlt években, hogy városunkat vonzóbbá tegyük a vállalkozások számára, mert hisszük, hogy Makó közösségéhez tartozni jó. Sikerünk egyik titka, hogy mindig partnerként tekintünk az új befektetőkre, akik a társadalmi szerepvállalásukkal is példát mutatnak. Éppen ezért rendkívül büszkék vagyunk arra is, hogy a McDonald’s városunkat választotta egyik legújabb éttermének helyszínéül” – mondta Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere.

Az étterem kialakításakor a fenntarthatóság is kiemelt szempont volt. Az épület adottságaihoz mérten a tervezők törekedtek a természetes megvilágításra, emellett mindenhol LED izzókat telepítettek. Szintén energiát takarít meg a hőszivattyús hűtés és fűtés, valamint az a megoldás, hogy az étteremben lévő hűtő-fagyasztó kamrák kalorikus rendszereinek hőenergiáját a használati melegvíz előmelegítésére használják fel. Az elektromos autóval érkezők számára két töltőállomás is helyet kapott a parkolóban.

Az ország legújabb Mekijében közel 70 munkatársat foglalkoztatnak. Az étterem, a főállású kollegák mellett diákoknak is rugalmas munkabeosztással biztosít munkalehetőséget a tanulás melletti és a tanítási szünetek időszakában egyaránt.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!