Megpezsdült az élet az üzletekben, miután részlegesen feloldották a korlátozásokat

Belföld, 2021.04.07

Az érintettek egy részét váratlanul érte Orbán Viktor kedd esti bejelentése, mely szerint a korlátozó intézkedések egy részét szerdától visszavonja a kormány. Az eddig zárva tartok boltok többsége ennek ellenére szerda reggel kinyitott, és szerencséjükre a vevők sem maradtak el.

Koronavírus - Kinyithatnak a március 8. óta zárva tartó üzletek
Magyarországon kedden elérte a beoltottak száma a 2 és félmilliót, így a kormány korábbi ígérete szerint tett egy kisebb lépést a teljes nyitás irányába. Kicsi ez a lépés a teljes korlátozást tekintve, de nagy lépés ez azoknak, akik március 8-a óta nem tudtak ügyfeleket fogadni – fogalmazott egy ruházati üzlet tulajdonosa az Árkád Szegedben. Az egy hónapos kiesést megérezték a boltok tulajdonosai, alkalmazottai és vendégei is, ezért sem volt meglepő, hogy nagy volt a sürgés-fogás a bevásárlóközpontban szerda délelőtt.

Az itt működő SPAR áruház ugyan eddig is nyitva lehetett, de most az előírásoknak megfelelően ügyelni kell a bent tartózkodó vásárlók létszámára, ugyanis 10 négyzetméterre csak egy vásárló juthat. Ezt nagyon praktikusan ellenőrzi a bolt személyzete: egy kolléga áll a bejáratnál, és figyeli, mennyi bevásárlókosár fogy el, és amikor a kritikus mennyiség alá csökken a kosarak száma, akkor meg kell várni, hogy
néhányan távozzanak a kasszáknál az áruházból. Ezért aztán mindenkinek kell kosarat venni, függetlenül attól, hogy baráttal, ismerőssel, családtaggal együtt érkezett-e.

A telefontársaságok ügyfélszolgálatainál is most többen voltak a megszokottnál. Az utóbbi hetekben ugyanis csak a bejáratnál tudtak néhány fontos információt megosztani az ügyfelekkel, most azonban már be is engedték az ügyintézők az érdeklődőket. Sajnos a kávézók, gyorsbüfék, éttermek még nem nyithattak ki, de így komoly létszámnövekedést lehetett tapasztalni minden szinten. Érzékelhető, hogy az emberek nagyon ki vannak éhezve egy kis nézelődésre és vásárlásra – mondja egy cipőbolt alkalmazottja. Tény, hogy ilyenkor szokták megvenni az emberek a tavaszi ruházatuk egy részét, így érthető, hogy az első adandó alkalommal útba ejtik az üzleteket – teszi hozzá egy kollégája.

Szerdától nyithatnak a fodrászok, műkörmösök, órások, és várják vendégeiket a szépségszalonok is. Az általunk megkérdezett fodrász csak csütörtökön nyit ki, elsősorban azért, mert a vendégkörnek nem volt elég ideje időpontot foglalnia. Igaz, csütörtökre már alig van hely, hiszen most sok a hosszú hajú férfi, és a kissé rendezetlen hajú hölgy. Az egy hónapos lemaradást azonban gyorsan be lehet hozni, hiszen a fodrászok is turbó üzemmódba kapcsolnak mostantól.

A Somogyi-könyvtár 2021. április 8-tól újraindítja Könyv(tár)Pont szolgáltatását. Mint ismert, 2020. november 11-től minden könyvtár zárva tartott, ám idén március elejéig a Könyv(tár)Pont szolgáltatásnak köszönhetően a látogatók a könyvtárépületek előtt megkaphatták a munkatársaktól az interneten megrendelt könyveket. Most ez a szolgáltatás indul újra a központi és a fiókkönyvtárakban egyaránt. A szolgáltatást az adott könyvtár beiratkozott olvasói vehetik igénybe, az átadás és átvétel pedig a könyvtárak előtti külső átvevőponton történik.
(Webrádió)

Galériánk

Koronavírus - Kinyithatnak a március 8. óta zárva tartó üzletek Koronavírus - Kinyithatnak a március 8. óta zárva tartó üzletek Koronavírus - Kinyithatnak a március 8. óta zárva tartó üzletek Koronavírus - Kinyithatnak a március 8. óta zárva tartó üzletek Koronavírus - Kinyithatnak a március 8. óta zárva tartó üzletek Koronavírus - Kinyithatnak a március 8. óta zárva tartó üzletek Koronavírus - Kinyithatnak a március 8. óta zárva tartó üzletek Koronavírus - Kinyithatnak a március 8. óta zárva tartó üzletek Koronavírus - Kinyithatnak a március 8. óta zárva tartó üzletek Koronavírus - Kinyithatnak a március 8. óta zárva tartó üzletek
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!