Megszűnt a Tatabányai Közösségi Televízió

Belföld, 2021.03.31

Közel 6 éves működés után április elején megszűnik a Tatabányai Közösségi Televízió - tette közzé a társaság közösségi oldalán.

Bejegyzésükben emlékeztetnek arra, hogy a televízió üzemeltetésére vonatkozó szerződést Szücsné Posztovics Ilona polgármester (Összefogás Tatabányáért) egy személyben mondta fel, a rendkívüli helyzet adta jogkörrel élve. A társasággal a korábbi, fideszes önkormányzat egy éves felmondási idővel kötött szerződést, mely 2021 április elsejével jár le.

A szerződés felmondásával kapcsolatban korábban a polgármester úgy fogalmazott, a Turul Média Kft. a saját, valamint a városi finanszírozásból fenntartott, továbbá külső médiafelületeken az önkormányzat és a polgármesteri hivatal dolgozóinak munkáját hangulatkeltő, megtévesztő és félrevezető közlésekkel kommentálta.

Szücsné Posztovics Ilona úgy vélte, a felmondási idő elegendő lehet arra, hogy a helyi média jövőjéről konszenzussal döntsön a közgyűlés. Mivel nem született politikai megállapodás az ügyben, egy év alatt a képviselő-testület sem hozott döntést a műsorgyártás folytatásával kapcsolatban.

Tatabányán először 2010-ben szüntették meg a szintén Tatabányai Közösségi Televízió nevű, 25 éve működő céget. A társaság száz százalékban önkormányzati tulajdonban volt, Itthon címen városi lapot adott ki, illetve kezelte a város hivatalos internetes oldalát. A csődközeli helyzetbe jutott médium megszüntetését akkor a tizenegy fideszes képviselő mellett a hat MSZP-s testületi tag is megszavazta.

Ezt követően négy évig a tatai televízió műszaki és személyi bázisára épülő alapítvány működtetett közösségi, közműsor-szolgáltató televíziót Komárom-Esztergom megye székhelyén.

A most megszűnt televíziót 2015. júliusa óta a város közművelődési tevékenységét összefogó Agora Nonprofit Kft. üzemeltette, a műsorokat a Forrás Rádiót is fenntartó Turul Média Kft. gyártotta, a társaságnál 15 ember dolgozott.
(MTI)

Címkék

Tatabányai Közösségi Televízió Turul Média Kft.
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!