Megszünteti a városi uszoda vállalkozói szerződését a szekszárdi közgyűlés

Belföld, 2022.07.05

A Modern városok program keretében épülő városi fedett uszoda vállalkozói szerződésének megszüntetéséről döntött a szekszárdi közgyűlés zárt ülésen kedden - közölte a város alpolgármestere az MTI-vel.

Gyurkovics János (Fidesz-KDNP) elmondta, a közgyűlés közös megegyezéssel szünteti meg a szerződést a kivitelező Aquaplus Kft.-vel. A létesítmény készültsége 61 százalékos, a beruházást az önkormányzat átadja az államnak. "Bízunk benne, hogy be lesz fejezve az uszoda" - tette hozzá.

A szekszárdi önkormányzat 2018. március 6-án kötött 2,396 milliárd forintos szerződést a sándorfalvi székhelyű céggel a háromszintes, több mint 5500 négyzetméter alapterületű, fedett uszoda megépítésére, amely egy 25-ször 33 és egy 8-szor 13 méteres medencét tartalmazott volna, és 16 hónap alatt készült volna el. 2019-ben kiderült, hogy talajcserét és vízszintsüllyesztést kell végezni az építkezés helyszínén. A szerződést többször módosították, a harmadik, 2020. áprilisban kötött szerződésben a vállalkozói díjat 2,692 milliárd forintban állapították meg.

A közgyűlés - a keddi határozat szerint - azzal indokolta a szerződés megszüntetését, hogy "a kivitelező a véghatáridőre nem teljesített, és (...) további szerződésmódosításra nincs lehetőség". Az uszoda befejezését új közbeszerzési eljárásban kiválasztott kivitelezővel lehet csak elvégezni - olvasható a dokumentumban.

A határozatban az is szerepel: a közgyűlés felhatalmazza Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármestert, kezdeményezzen egyeztetést a kormány képviselőivel arról, hogy a létesítmény állami beruházásban készüljön el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!