Megújul a szabolcsi Nagykálló főtere

Belföld, 2023.10.02

Mintegy 450 millió forintból, európai uniós és magyarországi forrásból újul meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagykálló városközpontja - közölte az önkormányzat az MTI-vel.

A Zöld Nagykálló Projekt elnevezésű projekt célja - a korábbi városrehabilitációs programok folytatásaként - a több mint tízezer lakosú település városközpontjának és más területeinek klímabarát és energiatudatos fejlesztése.

A programban egy rekreációs sétaövezetet és pihenőparkot alakítanak ki a belvárosban, automata öntözőrendszereket telepítenek, valamint fa- és cserjeültetési akciókat, környezettudatosságot erősítő szemléletformálási kampányokat indítanak.

Gazdaságélénkítési céllal egy jelenleg kihasználatlanul álló épületet újítanak fel és alakítanak át üzlethelyiséggé, megújul a Korányi Ház környezete, emellett létrehoznak egy kulturális és kiállítóteret is.

A városi sportpályán egy fedett rendezvénytér épül, a sporttelep megközelíthetőségének javítása érdekében pedig járdákat építenek és az ehhez tartozó csapadékvíz-elvezetést alakítják ki - olvasható az önkormányzat közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!