Megújul az Árvízi emlékmű környezete is

Belföld, 2023.11.06

Tovább folytatódik a rakpart felújításának nulladik üteme.

Árvízi emlékmű Szeged Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester, illetve Szondi Ildikó, a városrész önkormányzati képviselője tartott közös sajtótájékoztatót a rakpart felújításának további munkálatairól hétfő délben. Nagy Sándor emlékeztetett, a rakpart felújításának nulladik ütemének keretében eddig állagmegóvási munkálatokat végeztek a rakpart Felső Tisza-Part felöli részén, a munkálatok ugyanakkor érintették az Árvízi emlékmű alatt hídszerkezetet is. Az eddig munkafázisokra mindösszesen 37 millió forintot fordított az önkormányzat, amely magában foglalta a graffiti mentesítést is.  

Mint a városfejlesztési alpolgármester elmondta, a következő feladat az Árvízi emlékmű előtt lévő díszburkolatnak a helyreállítása lesz, melynek keretében teljesen megújul a terület, amely mintegy 700 négyzetmétert jelent. Nagy Sándor hozzátette, a jelenlegi mészkő burkolat nem bizonyult időtállónak és teherbírónak sem, ezért egy hatásában hasonló, de sokkal jobban ellenálló betonburkolat kerül kialakításra. A felújítás a forgalmat nem, vagy csak nagyon kis mértékben akadályozza. Az Árvízi emlékmű melletti kis területen a betont felbontják, a helyére pedig zöld felületet alakítanak ki pozsgás, szárazságtűrő növényekkel. Az Árvízi emlékmű szerves részét képező örökmécses is megújul - tette hozzá az alpolgármester. A rekonstrukció következő üteme mintegy 74 millió forintba fog kerülni, a munkálatok pedig várhatóan február elején fejeződnek be - mondta el a sajtótájékoztatón Nagy Sándor.  


A kivitelezést az önkormányzat saját cége, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. külső alvállalkozó bevonásával végzi.
(Webrádió)

Címkék

Felújítás Árvízi emlékmű Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!