Megújul az ivóvízvezeték a Vidra utcában Szegeden

Belföld, 2023.09.11

Mintegy 250 millió forintból újul meg a vízvezeték a Vidra utcában Szegeden, amelyről Binszki József várospolitikai alpolgármester, valamint Istókovics Zoltán, a Szegedi Vízmű Zrt. vezérigazgatója számolt be hétfő kora délutáni sajtótájékoztatóján.

Vidra utca vízvezeték-rekonstrukció Mint Binszki József elmondta, a Vidra utca mintegy 210 méteres szakaszán végez majd vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat a Szegedi Vízmű Zrt. alvállalkozója. A munkálatok a jövő héten kezdődnek és az előzetes tervek szerint november végéig tartanak majd. Mint Istókovics Zoltán elondta, a Szegedi Vízmű Zrt. már több mint egy évtizede végzi folyamatosan a vízvezetékek rekonstrukcióját jellemzően a belvárosban, hiszen itt vannak a legöregebb vízvezetékek. A Vidra utcában egy fél évszázados 300 mm-es átmerőjű azbeszt-cement nyomócsőnek a cseréjét végzi el a Szegedi Vízmű Zrt. alvállalkozója, ugyanakkor a megyeszékhely országos összehasonlításban is jobb helyzetben van, mint más városok, hiszen némileg több forrást tud vízvezeték rekonstrukcióra fordítani. A Vidra utcai vízvezeték-rekonstrukció alatt a közlekedés biztosított lesz, egyedül a kerékpárosok számíthatnak korlátozásokra, ugyanakkor megújul az aszfalt burkolat is a beruházás végeztével. A vízszolgáltatás a rekonstrukció ideje alatt is biztosított lesz, az esetleges kimaradásokról a vízmű tájékoztatni fogja a lakosságot.  



A Szegedi Vízmű Zrt. közleményt adott ki, melyben az áll, hogy a Vidra utca, valamint a Kálvin tér érintett szakaszát (Tisza L. krt. és Szent Mihály utca között) részlegesen lezárják a forgalom elől. A munkálatok a Tisza L. körút irányából a Szent Mihály utca felé vezető forgalmi sávot érintik majd, ezen az útszakaszon csak a tömegközlekedés és a kerékpáros forgalom haladhat. A trolik és a buszok továbbra is mindkét irányban közlekedhetnek, forgalomtechnikai irányítással, viszont a kerékpárosok korlátozásra, terelésre számíthatnak.

A közműcég közleménye szerint a Madách utcai keresztező forgalom elől is le lesz zárva a Vidra utca.

A Tisza Lajos körút – Kálvin tér saroknál (gyógyszertár bejáratával szemben) is lesz időszakosan egy indító/fogadó árok, amely az egyik sávot érinteni fogja, a másik sáv a forgalom számára továbbra is járható marad. A Tisza Lajos körúton a munkavégzést várhatóan már a hét közepén elkezdik, és a tervek szerint október elejére készül el.

A Vidra utcai rekonstrukcióhoz szükséges anyagi forrást Szeged városa a városi Vízügyi Építési Alap terhére biztosítja.
(Webrádió)

Címkék

Vízvezeték-rekonstrukció Vidra utca Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!