TV műsor

Megújul Sellye belvárosa

Belföld, 2020.10.20

Egy éven belül megújulnak a közterületek, a gyalogos és a kerékpáros útvonalak a Baranya megyei Sellyén, továbbá játszótér és tornapálya is épül egy európai uniós fejlesztés eredményeként - tájékoztatta a Baranya megyei önkormányzat az MTI-t.

A fejlesztésben konzorciumi partnerként részt vevő megyei helyhatóság közleményében azt írta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) háromszázmillió forintos forrásából "élhetőbbé, szebbé, zöldebbé" válik az Ormánság fővárosaként is számon tartott település központja.

A napokban megkötött kivitelezői szerződések értelmében a 2021 augusztusáig zajló fejlesztések nyomán könnyebben megközelíthetővé válik a település, biztonságosabb lesz a gyalogos és a kerékpáros forgalom, megújulnak a közterületek, új játszótér, felnőttek részére pedig tornapálya épül.

A zöldfelületek felújítása során klímatűrő fasorokkal és cserjesorokkal gazdagodik a terület, valamint gyepesítés is zajlik majd a városközpontban.

Mindezek mellett kicserélik a sétányok burkolatát, s korszerű, energiatakarékos közvilágítási rendszert építenek ki - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!