Megújult a Szolnoki Tankerületi Központ három köznevelési intézménye

Belföld, 2023.06.22

Mintegy 750 millió forintból megújult a Szolnoki Tankerületi Központ két szolnoki és egy tiszaföldvári köznevelési intézménye.

A tankerületi központ az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a beruházások az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatán nyert csaknem 500 millió forintból és mintegy 250 millió forint költségvetési támogatásból valósultak meg.

Mintegy 316 millió forintos fejlesztéssel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat szolnoki tagintézményében mintegy 330 négyzetméteres teljesen akadálymentes épületrész létesült és megújult az intézmény 435 négyzetméteres meglévő épülete is. Utóbbiban egy vizsgálóhelyiség készült és egy teakonyhát is kialakítottak.

A szolnoki Liget Úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola meglévő épületét bővítették mintegy 390 négyzetméterrel, az új épületrészbe akadálymentes liftet telepítettek. Az új szárnyban helyet kapott három 36 négyzetméteres tanterem, három 12 négyzetméteres fejlesztőszoba, valamint egy hidroterápiára és egy mozgásterápiára alkalmas fejlesztőterem. A beruházás 245 millió forintból valósult meg.

Korszerűsítették a tiszaföldvári Révay György Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium területén található úgynevezett "régi kezelő" mintegy 400 négyzetméteres épületét. A fejlesztőszobák mellett kialakítottak egy teakonyha-étkezőt a hozzá kapcsolódó vizesblokkal és egy akadálymentes mosdórészt is. Az egyik fejlesztőteremben hidromasszázskádat szereltek be. A beruházás mintegy 137 millió forintba került - ismertették.

Mindhárom intézményben akadálymentesítés történt, az energiatakarékos működést pedig hőszigetelés, nyílászárócsere, korszerű elektromos rendszer és napelemek biztosítják.

A három intézményben mintegy 44 millió forint értékben eszközöket is beszereztek - olvasható a Szolnoki Tankerületi Központ közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!