Megújult a világítási rendszer a Bethesda gyerekkórházban

Belföld, 2023.02.10

Megújult a teljes világítási rendszer a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának Ilka utcai telephelyén, a beruházás az intézmény villamosenergia-költségeinek hosszú távú csökkentését eredményezi - közölte a beruházó MVM ESCO Urban Kft. pénteken az MTI-vel.

A korszerűsítés magában foglalta a világítás újratervezését, -méretezését, a lámpák és a kapcsolódó berendezések cseréjét is.

A szakmai és a finanszírozási hátteret, a beruházás teljes körű lebonyolítását és hosszú távú üzemeltetését az MVM ESCO Urban Kft. biztosította. A kivitelezési munkálatokkal három hét alatt végeztek a kórház zavartalan működése mellett. A kivitelezés munkálataiban a nagykanizsai Villtek Zrt. vett részt.

Közölték: a beltéri világítás korszerűsítésének elsődleges célja a kórház energiaköltségének csökkentése volt, ugyanakkor a fényviszonyok minőségének jelentős javulása az épületben dolgozók és gyógyulók közérzetét is pozitívan befolyásolja.

A közleményben idézték Velkey Györgyöt, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatóját, aki elmondta, további korszerűsítéseket terveznek a többi épületükben is.

A kórház kimondottan nagy energiaigélnyű intézmény, ezért a vezetés minden olyan fejlesztési lehetőséget megvizsgál, amely javítja az energiahatékonyságot - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!