Megújult az Ökumenikus Segélyszervezet gyerekháza Boldogkőújfaluban

Belföld, 2019.11.07

Megújult az Ökumenikus Segélyszervezet Biztos Kezdet Gyerekháza a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Boldogkőújfaluban, az intézményt csütörtökön adták át.

Megújult az Ökumenikus Segélyszervezet gyerekháza Boldogkőújfaluban A hátrányos helyzetű gönci járásban lévő településen, a kívül-belül, több mint 50 millió forintból megszépült ház átadásán Lévai Anikó, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete újságíróknak azt mondta: ez az intézmény Magyarország egyik leghátrányosabb településén segít, itt sok a munkanélküli, nagy a mélyszegénység, átlag fölötti a hátrányos helyzetű tanulók száma.

Hozzátette, az édesanyáknak tanácsadással segítenek a gyereknevelésben, itt együtt lehetnek az anyák gyerekeikkel.

Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója arról szólt, hogy a boldogkőújfalui ház széles körű összefogással újult meg, az intézmény kisgyermekeknek és családjuknak kínál esélyt a felzárkózásra. A Biztos Kezdet Gyerekház részévé válik a szervezet országos "Kapaszkodó" gyermekfejlesztő programjának, amelynek köszönhetően országszerte évente több mint kétezer gyermek kaphat esélyt a felzárkózásra.

A megújult épület átadóján Langerné Victor Katalin, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára azt mondta: minden gyerek érték, aki megszületik, és minden gyereknek meg kell adni a lehetőséget a teljes életre.

"Látnunk kell bennük az egészséges, életerős felnőttet, aki biztosan áll a lábán, munkája van és el tudja tartani a családját. Ha viszont egy gyerek útja már születésétől kezdve hiányokkal és buktatókkal van kikövezve, s nincs lehetősége biztos jövőre, akkor cselekednünk kell" - fogalmazott.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 2010 óta fejleszti a Biztos Kezdet Gyerekházak hálózatát. Jelenleg az országban 195 gyerekház van, ezek közül 110 hazai költségvetési forrásból működik, 85 pedig uniós támogatást kap a szolgáltatás kialakítására. A hazai támogatású gyerekházakat évente 2500 kisgyermek látogatja rendszeresen a szüleivel. A gyerekház szolgáltatásait várandós kismamák is igénybe vehetik, őket elsősorban a szülésre és az anyaságra készítik fel.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Megújult az Ökumenikus Segélyszervezet gyerekháza Boldogkőújfaluban Megújult az Ökumenikus Segélyszervezet gyerekháza Boldogkőújfaluban Megújult az Ökumenikus Segélyszervezet gyerekháza Boldogkőújfaluban
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!