Megvan, hogy mely szegedi MOL benzinkutak és mikor kerülnek át az ORLEN-hez

Belföld, 2024.02.23

Tovább folytatódik az ORLEN Csoport magyarországi akvizíciója, melynek keretében két szegedi MOL benzinkút kerül át márciusban a lengyel cégcsoporthoz.

MOL benzinkút Az ORLEN 2022. december 1-kén lépett be a magyar üzemanyag-kiskereskedelmi piacra és lépésről-lépésre bővítette magyarországi kúthálózatát. Januártól április végéig további 63 töltőállomás kerül az ORLEN Magyarország tulajdonába, melynek köszönhetően az akvizíció befejeztével immár 141 helyszínen leszenek elérhetőek a vállalat szolgáltatásai és minőségi üzemanyagai a hazai piacon.  

Az ORLEN-nek jelenleg egy benzinkútja van Szegeden, amely az Algyői út 74. szám alatt található, ez a szám fog március elején háromra emelkedni.  

Portálunk kérdésére az ORLEN a hírt megerősítette, sőt az is kiderült, hogy melyik MOL kutak kerülnek a lengyel cég tulajdonába. A Makai úton található MOL kút március 8-án, míg a Csongrádi sugárúton található töltőállomás március 11-én nyit meg ORLEN-ként. Amennyiben az arculati elemek kicserélése és az átalakítások végbemennek, összesen három kúttal fog rendelkezni a lengyel cég Szegeden.

A bővítés azonban nem csak Szegedet érinti, hiszen mint portálunk megtudta, Csongrád-Csanád vármegye másik központjában, Hódmezővásárhelyen is nyílik ORLEN töltőállomás, méghozzá a Szántó Kovács János utcában.  

Portálunk információja szerint az arculati elemek cseréje és az átalakítás a Makai úti töltőállomás esetében március 1-től március 8-ig tart.

Az ORLEN egyébként a szolgáltatásainak körét is bővíti, hiszen az újonnan átvett kutakon több helyszínen is gépi autómosót üzemeltet, illetve a DESPAR-üzletek számát is tovább növeli, melynek köszönhetően az autósok a tankolást összeköthetik a bevásárlással.  

A vállalat egyébként 2023-ban mutatta be a Stop. Cafe éttermi koncepcióját, amelyet több helyszínen is bevezet az országban, valamint számos töltőállomást is felújít a 2024-es évben.  
(Webrádió)

Címkék

ORLEN
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!