Melyik kézkrém a legjobb a bőr számára télen?

Belföld, 2022.12.15

Az év talán egyik legcsodálatosabb időszakát gyakran beárnyékolja a repedezett, irritált bőr megjelenése, különösen a kezeden.

Víz Ennek megelőzése érdekében a szakértők a kézkrém gyakori alkalmazását javasolják a nap folyamán - ideális esetben minden kézmosás és kézfertőtlenítő használata után.  

Ezekből a termékekből igazán széles választék áll a rendelkezésedre, de ha a cikkünkre bukkantál, akkor valószínűleg a “krémek krémjére” vadászol. De milyen is ez a formula pontosan? A tápláló és hidratáló összetevők, mint amilyenek például a növényi olajok és természetes vajak, valamint az antioxidánsok, például az E-vitamin és a niacinamid (B3-vitamin) tökéletes egyvelege. Ha pedig még ceramidok, hialuronsav és szkvalén is fellelhető benne, akkor a gyors felszívódás is garantált.

A mi személyes kedvencünk a QMS Medicosmetics Hungary testápolói között fellelhető Replenishing Protection Hand Cream, ami Dr. Schulte, a QMS Medicosmetics atyjának köszönhető, hiszen sokéves tapasztalata alapján került kifejlesztésre. Ez egy olyan készítmény, amely az állandó fertőtlenítés és kézmosás negatív hatásainak kiküszöbölése mellett extra védelmet nyúj a különféle irritációkkal szemben. Olyannyira hatékony, hogy sok sebész is alkalmazza a műtétek között.  

Néhány szó a termék összetételéről

Ez a QMS kézkrém kombinálja a hidratáló, védő és regeneráló összetevőket. A nedvesség megkötését a szorbitol, glicerin és a lecitin látják el, míg az E-vitamin antioxidánsként védi a bőrt a szabadgyökök kártékony hatásaitól, és emellett regenerálja is egyben. A C-vitamin pedig a kollagén termelődésének stimulására szolgál, amelynek eredményeként a kezeden a bőr ismét feszessé és simává válik. De szerintünk az a legjobb benne, hogy a selymes textúrája kényelmes érzést biztosít a kezeknek anélkül, hogy ragadna.

További kézápolási tippek a hidegebb időszakra

Bár az alapos kézmosással védekezhetünk legjobban a vírusok és baktériumok ellen, a folyamatos kéztisztítás tovább száríthatja az időjárás által már jócskán megviselt bőrt. Hogy ez miért történhet meg?

A bőr külső rétege zsírokból és savakból tevődik össze, amelyek nem csupán külső védelmi pajzsként funkcionálnak, hanem a természetes hidratáltságot is biztosítják. A szappan viszont ezt a védőréteget eltávolítja, és a szervezetnek időbe kerül ezt visszapótolni. Így, ha nem viszel fel kézkrémet a kézmosás után, akkor a bőröd egy idő után berepedezik, extrémebb esetekben égni, fájni és viszketni kezd.  

Emiatt tehát fontos, hogy enyhe, illatmentes szappant használj, és ebből is csak annyit, hogy a keletkező habréteg ne legyen túl vastag. Egy másik dolog, amire nem árt még odafigyelni, az a víz hőmérséklete. Meleg legyen, és ne forró!

Ne feledkezz meg a kesztyűről sem!

A kiszáradt kézfej talán egyik leghatékonyabb megelőzése, ha nem engeded a bőröd hideggel történő érintkezését. Vagyis, ha tudod, hogy a hidegebb napokon hosszabb ideig fogsz kint tartózkodni a szabadban, akkor feltétlenül vegyél fel lehetőleg egy gyapjúból készült kesztyűt. Ez ugyanis amellett, hogy meleg közeget teremt, hagyja a bőrödet is lélegezni.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!