Ménesi Imre: Lakótelepi parkolók újulnak meg Szegeden

Belföld, 2023.11.28

Lakótelepi parkolókat újít fel a szegedi önkormányzat, sőt ahol lehet még bővít is - tudta meg szerkesztőségünk Ménesi Imrétől.

Parkoló felújítás a Vértói úton Az önkormányzati képviselő kérdésünkre elmondta, hogy a szegedi lakótelepek több évtizeddel ezelőtt épültek és akkor még nem terveztek, nem is tervezhettek a maihoz hasonló autós forgalommal. A probléma az évek során egyre csak nőtt, a parkoló helyek száma jelenleg pedig kevésnek bizonyul, ezt a problémát szeretné részben orvosolni a szegedi önkormányzat azzal, hogy felújítja a lakótelepek közelében található parkolókat.  

Mint Ménesi Imre elmondta, a felújítás a Vértói út 5-7. szám alatt jelenleg is zajlik, de az önkormányzat összesen 5 parkolóhelyet újít meg kizárólag saját forrásból. A rekonstrukciót mintegy 61 millió forint értékben végzi el a kivitelező és ahol lehetséges, még a parkolóhelyek méretét is kibővítik, de természetesen nem a zöld terület rovására. Mint Ménesi Imre elmondta, a kivitelezőnek meg kell kímélnie a fák gyökérzetét a beruházás során.

A Vértói út mellett többek között Tarjánban, az Olajos utcában is parkolókat fognak felújítani - tette hozzá a képviselő. A rekonstrukció keretében tehát összesen 5 parkolási helyszín fog megújulni, illetve részben bővülni, a beruházás határideje pedig 2024. április vége. A Vértói úti parkolóhelyek esetében külön gondot fordítanak a jobb vízelvezetésre, valamint a parkolóhelyek felfestésével azt kívánják elérni, hogy jobb legyen a kihasználtság.

A rekonstrukció összesen közel 80 parkolóhelyet érint, amelyből mintegy 20 lesz új. A legkritikusabb a helyzet azoknál a lakótelepi lakásoknál alakult ki, ahol nincs garázssor - tette hozzá a politikus. A mellvédek felújításával, illetve minden "talpalatnyi" hely kihasználásával szeretnének még némi parkolóhelyet nyerni az autósok számára, elkerülve ugyanakkor azt, hogy a zöld területek csökkenjenek.  

A Vértói úton a kivitelezőnek ügyelnie kell a fák gyökérzetére, a növények semmiképp sem sérülhetnek, illetve az Olajos utcában a zöld terület még tovább is növekszik, hiszen fákat is telepítenek amellett, hogy megújulnak a parkolóhelyek a jobb kihasználtság jegyében.
(Webrádió)

Címkék

Ménesi Imre Lakótelepi parkolók Felújítás

Galériánk

Parkoló felújítás a Vértói úton Parkoló felújítás a Vértói úton
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!