Meseíró pályázat általános iskolásoknak a Szegedi Papucsról

Belföld, 2022.06.20

A Szegedi Papucsért Alapítvány és a Kövér Béla Bábszínház közös meseíró pályázatot hirdetett az általános iskolások számára, a legjobbakból bábszínházi előadás is készülhet.

Szegedi papucs A IV. Szegedi Papucs Napján hirdették meg az általános iskola felsőtagozatosainak szóló meseíró pályázatot, amelynek mindössze annyi tartalmi megkötése van, hogy a szegedi papucsról szóljon. A Szegedi Papucsért Alapítvány és a Kövér Béla Bábszínház közös pályázatára a 4-6. osztályosoktól 2-4, míg a 7-8. évfolyamosoktól 4-6 oldalnyi terjedelmű mesét várnak a magyar Népmese Napjáig, szeptember 30-ig.  

Az alkotásokat öttagú zsűri értékeli, Móra Ferenc dédunokája, Vészits Andrea író, forgatókönyvíró, dramaturg, dr. Bárkányi Ildikó a Móra Ferenc Múzeum főmuzeológusa, néprajzkutató, Kiss Ágnes, a Kövér Béla Bábszínház igazgatója, bábművész, Schneider Jankó, a Kövér Béla Bábszínház művészeti vezetője, bábművész, rendező és Szögi Csaba, a Szegedi Papucsért Alapítvány elnöke, táncpedagógus, egyetemi adjunktus. A legsikeresebb ifjú szerzőpalánták értékes nyereményekben részesülnek, többek között a Móra Ferenc könyvkiadó kiadványait, múzeumi vagy bábszínházjegyeket. A legjobb meséket a jövő évi Szegedi Papucs Napján felolvassák, és a pályázatot meghirdetők reményei szerint olyan művek születnek majd, amelyeket a Kövér Béla Bábszínházban is be tudnak majd mutatni.

A szegedi papucsot népszerűsítő pályázattal ezúttal az ifjabb korosztály figyelmét szeretnék a szervezők ráirányítani erre a páratlan szegedi kincsre, amely már a nemzeti értéktárban is szerepel. A gyerekek inspirálódhatnak a Szent-Györgyi Albert Agóra most megnyílt papucskiállításán is, ahol nemcsak régi, hagyományos és újtervezésű, a mai utcai viseletre is alkalmas papucsokat vizsgálhatnak meg, hanem egy valódi mesefal-installáció is megelevenedik a szegedi papucsok mesei motívumvilágából.

Az elkészült pályamunkákat szepetember 30-ig elektronikusan várják a [email protected] címre.
(Webrádió)

Címkék

Szegedi Papucs Meseíró pályázat Kövér Béla Bábszínház
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!