Mi Hazánk: a migránsimport helyett a magyar dolgozókat támogassa a kormányzat!

Belföld, 2023.06.02

Szervezett "migránsimport" helyett a hazai munkavállalók állásba lépését segítő foglalkoztatáspolitikát folytasson a kormány! - sürgette pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk Mozgalom munkaügyi kabinetjének elnöke.

Lantos János hangsúlyozta: legfőbb célnak azt tekintik, hogy a hazai állásokat itteni dolgozókkal töltsék fel, de amíg ezt sikerül elérni, addig is jóval szigorúbban kell szabályozni a harmadik világból érkezők magyarországi munkavállalását, mint azt a kormányzat a közelmúltban kezdeményezte.

A politikus szerint az, hogy a vendégmunkásokról külön törvényt kell alkotni, igazolja azon aggályukat, hogy "megkezdődött a magyar munkaerő egyfajta lecserélése Magyarországon", eközben pedig 80 ezer felett van a harmadik világból érkezett dolgozók száma.

Lantos János szerint nem elég szigorú és nem elég konkrét a terület kormányzat által kezdeményezett szabályozása, kimaradt belőle például, mi garantálja, hogy határozott idejű szerződésének lejárta után a vendégmunkás elhagyja az országot, vagy mi történik, ha időközben házasságot köt Magyarországon a "migráns munkavállaló".

A Mi Hazánk politikusa annak kikötését is hiányolja a törvénytervezetből, hogy évente hány harmadikvilág-beli munkavállaló érkezhet Magyarországra; szerinte ilyen korlát nélkül a kormányzat szabadon döntheti el, hány vendégmunkást enged be a multikat olcsó munkaerővel ellátó gazdaságpolitikája érvényesítésére.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!