Mi Hazánk: a teljes magyar lakosságot el lehetne látni az olcsó paksi árammal

Belföld, 2022.08.03

A Mi Hazánk szerint a teljes magyar lakosságot el lehetne látni az olcsó paksi árammal, ez a megoldás az energiaválságra - mondta Toroczkai László, a párt elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Toroczkai László platformot alakítana a Jobbikon belül A politikus közölte: minden, Oroszországgal szembeni szankciót elutasítanak, támogatják, hogy érkezzen onnan Magyarországra gáz, és szorgalmazzák, hogy ezt semmilyen uniós elosztási mechanizmusban "ne adjuk oda Németországnak, amely elrontotta, rossz politikai döntésekkel tönkretette a saját energiapolitikai helyzetét".

Toroczkai László közölte, hogy országszerte demonstrációkba kezdenek, ha a kormány augusztus végéig nem kezdi meg pártja javaslatai alapján a válság kezelését.

Nagyon nagy az elégedetlenség, és azt is látjuk, hogy egyelőre a kormány nem akar változtatni azon az álláspontján, hogy a mesterségesen, politikai döntések által előidézett gazdasági krízis árát a magyar lakosággal akarja megfizettetni - fogalmazott a politikus, hangsúlyozva, konkrét célok elérése érdekében tiltakoznak, nem felforgatni, "zavarogni" akarnak.

A miniszterelnökhöz csütörtökön, levélben eljuttatandó javaslataik között említette Toroczkai László a technológiai cégekre kivetendő "digitális adó" bevezetését, mondván, ezek a vállalatok "mindig valamilyen módon kikerülik az adófizetést", de közlése szerint különadót vetnének ki a kaszinókra, a nemzetközi ételfutár-cégekre és a száz leggazdagabb magyarra is.
(MTI)

Címkék

Toroczkai László Mi Hazánk Mozgalom
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!