Mi Hazánk: állítsák vissza a Szent Korona díszőrségét!

Belföld, 2023.03.27

A Szent Korona díszőrség visszaállítását sürgette hétfőn, az Országházban tartott sajtótájékoztatóján Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke.

A politikus kifogásolta, hogy "a covid-diktatúra abszurd korlátozásainak, megszorításainak" egyikeként megszüntették a díszőrséget, miközben a köztársasági elnöki hivatalnál például megmaradt a honvédségi díszelgés.

Felidézte: a budapesti helyőrségi dandár feladatai között szerepel a korona protokolláris és biztonsági őrzése, védelme is, majd arról beszélt, a turisták által előszeretettel felkeresett Országház épületébe látogatóknak meg kellene adni e szimbolikus látványosság élvezetét.

Novák Előd azt is jelezte: pártja szükségesnek tartja, hogy középtávon a Szent Korona-tanra épülő alkotmánya legyen ismét az országnak.

Magyarország évtizedek óta alkotmányos válságban van, a sztálinista alkotmány helyére 2012-ben egy hasonlóan egypárti alaptörvény került, kizárólag kormánypárti szavazatokkal - jelentette ki. Hangsúlyozta, az alaptörvény helyébe lépő dokumentumot egy alkotmányozó nemzetgyűlésnek kellene elfogadnia.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!