Mi Hazánk: Brüsszel beavatkozik a magyar belügyekbe

Belföld, 2022.10.04

Magyarország belügyeibe való beavatkozásnak tartja az Európai Bizottság által "kikényszerített" törvényeket a Mi Hazánk Mozgalom, ezért képviselőik tartózkodnak az országgyűlési döntéshozatalkor - jelentette be keddi budapesti  sajtótájékoztatóján Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese, parlamenti képviselője.

Közlése szerint azért nem szavaznak nemmel, hogy hozzájusson az ország "az engedmények nélküli, jogosan járó forrásokhoz".

Az Európai Bizottság és a kormány között folyó politikai játszma két hiteltelen szereplő látszatvitája, amelynek semmi köze valójában a jogállamisághoz és a korrupcióhoz - értékelt Dúró Dóra, hozzátéve: az uniós szervek hallgattak 2006-ban, amikor a magyar rendőrség tömeges jogsértéseket követett el az utcákon, jelenleg is kettős mércét alkalmaznak Ukrajnával szemben, figyelmen kívül hagyva a kisebbségi jogok ottani sérülését.

Példaként említette azt a lettországi törvényt is, amely lényegében betiltotta az orosz nyelvű iskolai oktatást; szerintük ez elfogadhatatlan kollektív megbélyegzés.

Dúró Dóra szerint a magyar kormány és a miniszterelnök is "hiteltelen szereplő ebben a vitában", mivel gumiszabályokat tartalmaznak a most elfogadni kívánt törvények, így nem alkalmasak a korrupció visszaszorítására. Ráadásul szerinte félő, hogy "pártkáderekkel vagy strómanokkal" töltik fel a frissen felállítandó intézményeket.

Brüsszeltől függetlenül, a magyar emberek érdekében kellene felállítani egy korrupcióellenes ügyészséget, amelybe nem elsősorban állami szereplők, hanem minden párt küldhetne tagot - mondta a Mi Hazánk politikusa, azt is szorgalmazva, hogy készüljön "valós mérleg" Magyarország európai uniós tagságáról.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!