Mi Hazánk: halasszák el a döntést a NATO-bővítésről!

Belföld, 2023.03.24

A NATO-bővítésről szóló jövő heti parlamenti szavazás elhalasztását kezdeményezi a Mi Hazánk Mozgalom.

Novák Előd, a párt alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt közölte: a döntéshozatal előtt nemzeti konzultációt kellene tartani erről a kérdésről, valamint szükség volna arra, hogy a kormányzat hozza nyilvánosságra a külföldi magyar katonai szerepvállalással kapcsolatos adatokat.

Szerinte a bővítés megszavazásával a kormány "a társadalom akaratával szemben beadná derekát a nemzetközi elvárások szerint, a háborús őrülettel sodródva".

Novák Előd arról beszélt: pártja azért szorgalmazza - a magyar parlamentben egyetlen politikai erőként - a vétót, mert "provokáció volna a katonai szövetség bővítése Oroszország határán, míg a semleges zóna nemzetközi érdek".

Nincs bajunk Finnországgal és Svédországgal, de az ő érdekük is, hogy ne szélesítsük a konfliktust a NATO-hoz való csatlakozásukkal épp most - jelentette ki a Mi Hazánk politikusa, aki szerint Európa törékeny békéje azzal biztosítható, ha a NATO és Oroszország minél kisebb szakaszon határos.

Súlyos hiba lenne most olajat önteni a háború tüzére - mondta a politikus, aki szerint legfontosabb értékeink közé kellene tartoznia a békének, a semlegességnek és a függetlenségnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!