Mi Hazánk: jobb körülményeket a mentősöknek!

Belföld, 2022.09.21

Az Országos Mentőszolgálatnál dolgozók fizetésének emelését és a kötelező koronavírus elleni oltás elutasítása miatt elbocsátottak visszavételét sürgette szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk Mozgalom munkaügyi kabinetjének elnöke.

Lantos János arról beszélt, szakszervezeti forrásokból úgy értesültek, hogy a mentőszolgálatnál vannak olyan irodai állások, ahol havi nettó 140 ezer forint a fizetés, ez pedig nem méltányos, és nem is elég a megélhetésre. Szerintük ezekben az esetekben akár a fizetés megduplázása is indokolt lehet.

Hozzátette: arra volna szükség, hogy a kormány kezdjen párbeszédet a szakszervezetekkel a béremelésről, így is biztosítva a mentődolgozók megbecsülését.

Kérdésre válaszolva Lantos János elmondta: pártja szerint lehetőséget kellene biztosítani a Covid elleni oltás felvételét elutasító, és ezért elbocsátott dolgozóknak arra, hogy ha akarnak, visszatérhessenek a szervezethez. Akik nem élnek ezzel a lehetőséggel, kapjanak valamiféle kártérítést, hiszen nem azért kellett elhagyniuk ezt a pályát, mert a munkájukkal probléma volt - javasolta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!