Mi Hazánk: meg kell menteni a magyar agráriumot

Belföld, 2023.09.22

A magyar agrárium megmentése érdekében azonnali kormányzati lépéseket sürgetett Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus az ágazat támogatási rendszerének átalakítását szorgalmazta, mondván, a nagybirtokok helyett kis- és közepes gazdaságoknak kellene adni ezeknek a pénzeknek az oroszlánrészét, majd a jelenleg hatályos termékbehozatali tilalmak kiterjesztését sürgette.

Dócs Dávid szerint ugyanis kerülőúton, például moldovai termékként megjelent Magyarországon az ukrán gabona, amely olcsóságával leküzdhetetlen hátrányba hozza a hazai termelőket.

A Mi Hazánk politikusa hozzátette: pártja álláspontja szerint egyes termékekre földrajzi eredettől függetlenül behozatali tilalmat kellene hirdetni. Ezek között említette a gabonát, a kukoricát, az olajos magvakat, a fűszerpaprikát, a fokhagymát és a feldolgozott késztermékeket.

"Mi nem a külföldről behozott árukra, nem multinacionális cégekre alapoznánk a gazdaságot, hanem a magyar agrárium szereplőire és az ezekre épülő feldolgozóiparra" - jelentette ki Dócs Dávid.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!