Mi Hazánk: ne harmadik világbeliekkel kezeljék a munkaerőhiányt!

Belföld, 2022.05.25

A Mi Hazánk Mozgalom elfogadhatatlannak tartja, hogy harmadik világból érkezőkkel oldaná meg a kormány a munkaerőhiányt - közölte szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Lantos János, a párt munkaügyi kabinetjének elnöke.

A munkaerőhiányt nem idegen vendégmunkások behozatalával kell megoldani, hanem azzal, hogy tisztességes béreket adunk a magyar dolgozóknak és megfelelő munkakörülményeket biztosítunk a számukra - fogalmazott, jelezve, a megélhetési gondok miatt Nyugtra ment több százezer magyarral töltenék be az így megürült állásokat.

Arról beszélt: évekkel ezelőtt, a migrációs válság kezdetén még azzal kampányolt a kormány, hogy az ide érkezők nem vehetik el a magyarok munkahelyét, most pedig egy törvénycsomagban megszavaztatta a parlamenttel, hogy a minősített munkaerő-kölcsönzők munkavállalási engedély nélkül hozhatnának dolgozókat távoli országokból.

Közlése szerint a Mi Hazánk engedélyhez kötne az Európai Unión kívülről érkezők magyarországi munkavégzését, és jelentősen csökkentenék a kiadott engedélyek számát.

Hozzátette: számos üzemben azzal fenyegetik a magyar dolgozót, ha "problémázik", hogy ázsiait vesznek fel a helyére, "mert az nem beszél vissza". Lantos János elmondta: e "káros gyakorlat" leküzdésében a szakszervezetekre számítanak partnerként.
(MTI)

Címkék

Mi Hazánk Mozgalom Lantos János
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!