Mi Hazánk: sikerült megakadályozni a kutak megsarcolását

Belföld, 2023.06.16

Pártja sikereként értékeli a Mi Hazánk alelnöke, hogy a vízgazdálkodási törvény kedden elfogadott módosítása szerint egyes kutak mentesülnek az engedélyeztetési kötelezettség bevezetése alól.

Dócs Dávid pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy szerintük a kormány egy ingyenesnek álcázott regisztrációval próbálta "megsarcolni" a magán- és a mezőgazdasági kúttulajdonosokat. A Mi Hazánk álláspontja szerint ha a törvény módosítását sikerült volna a kormány eredeti elképzelésének megfelelően keresztülvinni, akkor ez később akár egy új adó bevezetését is jelenthette volna.

A magas infláció által sújtott magyar emberekről már "nem lehet több bőrt lenyúzni", viszont a kutak "megsarcolása" további élelmiszerár-emelkedéshez vezetett volna, így ez az intézkedés nemcsak a vidéki, hanem a városi embereket is hátrányosan érintette volna - mondta Dócs Dávid.

Az ellenzéki politikus beszámolt arról, hogy országszerte több mint kétszáz helyszínen tartottak fórumokat, kampányoltak és gyűjtötték az aláírásokat a kutak "megsarcolása" ellen, és ezzel - álláspontjuk szerint - "jelentősen hozzájárultak a sikerhez".



"Amíg a baloldali politikusok kordont bontanak, addig a Mi Hazánk valóban a magyar emberek érdekében, egy élhetőbb Magyarország megteremtéséért dolgozik" - tette hozzá Dócs Dávid.
(MTI)

Címkék

Mi Hazánk Dócs Dávid
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!