Mi Hazánk: veszélyes munkaerőpiaci lazításra készül a kormány

Belföld, 2023.09.29

Veszélyes munkaerőpiaci lazításra készül a kormány: egyes szakmák esetében eltörölnék a gyakorlásukhoz jelenleg előírt kötelező végzettséget - mondta pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Lantos János, a Mi Hazánk Mozgalom munkaügyi kabinetének elnöke.

Az ellenzéki politikus arról beszélt: a gazdaságfejlesztési tárca egyik rendelettervezete alapján a jövőben nem kellene szakirányú végzettség egyes építőipari munkákhoz, villamos gépek karbantartásához, telepítéséhez, elektromos berendezések javításához, elektromos autók alkatrészeinek cseréjéhez.

Lantos János kiemelte: ez a lazítás veszélyes lehet a szerelést végzőkre és azokra is, akik az adott eszközt később használják majd. Hozzátette: pártja szerint nem ez a megfelelő válasz a Magyarországon évek óta tapasztalható, hatalmas szakemberhiányra.

Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy olyan gazdaságot építsünk, ahová a Nyugat-Európában dolgozó magyar szakemberek hazajönnek, mert szerintünk itt van rájuk szükség - jelentette ki a Mi Hazánk politikusa.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!