TV műsor

Micsoda? Táborozás?

Belföld, 2021.03.22

„Biztos, hogy elengedhetem a gyereket nyári táborba?” – merül fel újra a szülőkben a kérdés a tavaszi szünet közeledtével.

Tábor Húsvét körül sok család már javában a naptárt böngészi, hogy kicsi és nagy kellő időben összehangolhassa a vakációs terveket. Ezekben a hetekben ugyan még érvényben vannak a Covid-korlátozások, ám – több mint egy év elteltével – mind vágyunk a mielőbbi megoldásra.

A táborszervezők a kivárás mellett cselekednek is

A nyári táborok szervezői az elmúlt nyáron olyan tapasztalatokra tettek szert, amelyek 2021-re garanciát jelenthetnek a biztonságosabb és minden korábbinál elővigyázatosabb táborozásra azért, hogy a gyerekek élvezhessék a megérdemelt szünidőt. A PEOPLE TEAM (PT) az ország egyik legnagyobb táborszervezője – 30 éves múlttal a háta mögött – semmi pénzért, buliért, jókedvért vagy programért nem kockáztatná a táborlakók egészségét, ez evidens. De hogyan oldották ezt meg 2020-ban, és…

…melyek a terveik 2021-re?

Amikor tavaly májusban szabad utat kaptak a nyári táborok, a legfőbb táborszervezők – köztük a PT – kezdeményezésére közös iránymutatás született a koronavírus miatti fokozott elővigyázatosságért, amelyhez további közel 200 táboroztató csatlakozott. Meglepő, ám az útmutatás több, határozottabb és kategorikusabb ajánlást fogalmazott meg, mint a kormány és az operatív törzs – néhány nappal később – közreadott elvárásai.

A statisztika igazsága

Azóta eltelt több mint egy év, és büszkén hivatkozhatunk a tábori statisztikára, amely szerint a bármely táborban (értsd: gyerekközösségben) megszokott „egészségügyi problémák” (köhögés, fejfájás, hasmenés stb. ) is tizedükre estek vissza. A rendkívüli helyzet talán megtanított bennünket (gyerekeket és felnőtteket egyaránt!) felelősebben vigyázni és óvni a saját és a barátaink egészségét. Ennek szellemében fokozott lelkesedéssel és bizalommal, nemkülönben jól begyakorolt előrelátással tekintünk a 2021-es nyárra.

Gyerektábor 7–17 éveseknek Kecskeméten

A PT a táborszervezők között is különlegesen szerencsésnek mondhatja magát. Izgalmas témakörökben meghirdetett táboraikat a Neumann János Egyetem kecskeméti campusán rendezik 2005 óta, ahol eleve adottak a feltételek akár 400 gyerek biztonságos együttlétéhez. A tábor egy közel 200 focipályányi park területén található. A táborlakók kétágyas (komfortos, zuhanyozós, külön mellékhelyiséggel felszerelt) szobákban kerülnek elszállásolásra, az étkezéseket pedig egy óriási, extrákkal is bőven ellátott közösségi térben, a PT-hangárban bonyolíthatják.

A felügyelet sem mindennapi: 5-6 táborozóra jut egy táboroztató. A higiénia kiemelt hangsúlyt kap: a kilincseket, a villanykapcsolókat, a közösen használt eszközöket, a játékokat, bútorokat és a mellékhelyiségeket naponta – és rendszeres ellenőrzés mellett – többször fertőtlenítik.

A gyakori kézmosás, -fertőtlenítés és a szellőztetés magától értetődő. A tábor több pontján figyelemkeltő táblák és feliratok is támogatják a PT-ben nem is rendkívüli tisztaságot.

A táborszervezőknek, a tanároknak és az önkénteseknek még a táborozás megkezdése előtt kötelező orvosi vizsgálaton részt venniük, ami szintén évek óta bevett PT-gyakorlat; a táborban 3 orvos tartja a frontot 24/7 szolgálatban.

És így tovább… És miért hajítanánk sutba valamit, ami bevált? Eszünkben sincs! Az említett iránymutatás 21 bekezdésből áll, amelyeket különösebb erőfeszítés nélkül könnyedén betarthatnak a gyerkőcök.

Így aztán 2021-ben…

…nemcsak még izgatottabban, ám egyben higgadtabban is várjuk a vakáció legvarázslatosabb 3 hetét, mint tavaly, a PEOPLE TEAM 3 nyári turnusát: (1) július 25–31. (2) augusztus 1–7. (3) augusztus 8–14. , április 1-jéig kedvezményes jelentkezési lehetőséggel.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!