Miért érdemes természetbarát cumikra váltani?

Belföld, 2023.03.17

Amikor kisbabával bővül a család, akkor vannak olyan kiegészítők, amiknek a beszerzéséről időben gondoskodnunk kell.

Cumi Elvégre azok használatára hamarosan minden nap szükségünk lesz, ami azt jelenti, hogy nem tudjuk nélkülözni őket.

Többek között a cumik is közéjük tartoznak, ugyanis nagy szerepet játszanak a picik megnyugtatásában. Ráadásul, ha szopogathatnak valamit a szájukban, akkor nemcsak nyugodtabbá válnak, hanem az álomba szenderülés is könnyebben megy nekik.

Olyan cumikat keresel, amik környezetbarát kivitelben készülnek? Akkor nézz körül a Baby Inside Babatermékek BIBS cumijai között! Ezeket ugyanis 100%-ban természetes anyag felhasználásával készítik a gyártók.

Szívesen olvasnál többet is ebben a témában? Akkor ez az írásunk most neked szól, ugyanis számos kérdésre választ adunk. Például arra, hogy mi a probléma a hagyományos cumikkal, és hogy miért érdemes környezetbarát változatokra váltani.

Mi a baj a hagyományos cumikkal?

Nem is olyan régen még nem volt elvárás, hogy a gyerekholmik környezetbarát kivitelben készüljenek. Ebből kifolyólag a cumik is olyan anyagokból készültek, amik nem minden esetben voltak természetesek.

A legtöbb hagyományos darab a mai napig is olyan anyagokat tartalmaz, mint amilyen például a BPA, a PVC és a ftalát. Ráadásul ezek az összetevők sok esetben nemcsak a fogantyújukban, hanem a cumifejben is megtalálhatók, amit bevesz a baba a szájába.

Mit érdemes tudnod a BIBS cumikról?

A BIBS cumik gyártója nagy figyelmet fordít arra, hogy milyen anyagokat használ fel. Különösen igaz ez a fejrészükre, ami 100%-ban natúrkaucsukból van. Ez egy természetes anyag, amit a hevea (más néven gumifa) nedvéből nyernek ki.

Különlegességük továbbá az is, hogy a cumifej annyira puha, hogy szinte egy az egyben le tudja utánozni az anya mellét. Ennek köszönhetően pedig még inkább nyugtató hatással van rájuk amellett, hogy a szopizási reflexüket is beindítja.

A készítők nemcsak a cumik anyagára figyeltek oda, hanem a kialakításukra is. A gumipajzs nem a picik szája felé ível, így nem irritálja őket, emellett pedig szellőző lyukakkal is el van látva.  

Milyen fajtái vannak?

A formájukat, kialakításukat tekintve a cumik nagyon hasonlóak, a köztük lévő különbséget a színükben, illetve a kiszerelésükben fedezhetjük fel. Többek között púderrózsaszín, pasztellkék, zsálya, cseresznyevirág és hamvaslila árnyalatban is kaphatók. Külön-külön, illetve 4 db-os szettben is megvásárolhatók.

Láthatod, hogy ma már a cuminak is van olyan változata, ami teljes mértékben természetes alapanyagokból készül. A hagyományos megoldásokkal ellentétben ezek semmilyen mesterséges összetevőt nem tartalmaznak. Az egyik legjobb példa rá a BIBS által gyártott cumi, amit natúrkaucsuk felhasználásával készítenek. Ráadásul többféle kivitelben és kiszerelésben is elérhetőek, így könnyen megtalálhatod a tökéletes változatot.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!