Miért kerüljön sor minden héten bőrradírozásra?

Belföld, 2021.05.24

A tisztítás és hidratálás mellett elengedhetetlen bőrápolási lépés a bőrradírozás, mely hozzájárul az egészséges és selymes bőrhöz. Cikkünkben elárulunk mindent, amit a bőrradírozásról tudni érdemes.

Manuka
Vannak, akik az otthon összekevert bőrradírokra esküsznek, míg mások a boltokban kapható változatokat részesítik előnyben. Vannak, akik heti rendszerességgel radírozzák le a bőrüket, míg mások akkor, amikor éppen eszükbe jut. Bármelyik állítás igaz rád, cikkünkben biztosan találsz jó néhány hasznos információt.
 
Hogyan távolítja el a bőrradír az elhalt hámsejteket?
 
A bőrradírozás során az elhalt hámsejteket távolítjuk el a bőrről. Amennyiben erre rendszeresen sor kerül, a bőr meghálálja és selymesen puha lesz. Ráadásul nemcsak az elhalt hámsejtek eltávolításában játszik fontos szerepet a radírozás, hiszen a bőr regenerációját is serkenti és lehetővé teszi, hogy a különféle hidratálókrémek és vitaminokban gazdag szérumok bejussanak a bőr mélyebb rétegeibe is.
 
Továbbá a különféle szennyeződések eltávolításában is fontos szerepet játszik, mellyel hozzájárul a pórusok tisztításához is. Mindemellett a vérkeringés javításában is fontos szerepet játszik a bőrradírozás. Hogyan távolítja el a bőrradír az elhalt hámsejteket? Apró szemcséket tartalmaz, melyek a dörzsölés hatására eltávolítják az elhalt hámsejteket. Ezek a szemcsék többnyire természetes anyagok, például magőrlemény vagy ásványi só.
 
Milyen gyakran kell beiktatni a bőrradírozást?
 
A bőrradírozás beiktatásának sűrűsége évszakonként változik. Nyaranta érdemes heti két-három alkalommal leradírozni a bőrt, mivel a bőr nagyobb felülete van ezekben a hónapokban szabadon. A hűvösebb hónapokban elegendő hetente egyszer beiktatni a bőrradírozást.
 
Természetesen az egész testet érdemes leradírozni, szóval nem szabad kifelejteni a talpat, a könyököt és az ajkakat sem. A Manuka.store mézes tisztító bőrradírja természetes összetevőket tartalmaz és lágyan távolítja el az elhalt hámsejteket, miközben tisztítja a pórusokat.
 
Érdemes zuhanyzás után elvégezni a bőrradírozást
 
Érdemes a zuhanyban vagy a kád mellett tartani a bőrradírt, így nem fordul elő, hogy kimarad a bőrápolási rutinból, hiszen mindig szem előtt van. Javasolt zuhanyzás után elvégezni, hiszen a meleg víz által felpuhult bőrön könnyebben végezhető el a művelet. Minden esetben körkörös mozdulatokkal kell felvinni a készítményt a bőre és utána alaposan le kell öblíteni a bőrfelületet és törölközővel szárazra törölni.
 
A bőrradírozást mindig kövesse hidratálókrém használata, hiszen szüksége van rá a bőrnek, ráadásul a hatóanyagok ilyenkor jobban felszívódnak. Amennyiben seb található a bőrön vagy napégés okozta bőrpír, az érintett felületet mindenképpen el kell kerülni a bőrradírozás során.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!