Milyen kezelést érdemes kérni a pedikűröstől?

Belföld, 2023.02.18

A pedikűrözés segít a lábak tisztántartásában és hidratálásában, emellett a körömápolásra is sor kerül egy-egy kezelés alkalmával.

Pedikür Havonta ajánlott a pedikűrözés hiszen ez a leghatékonyabb módja például annak is, hogy elkerüljük a gombás vagy egyéb fertőzéseket. A kezelések során a pedikűrös megtisztítja a lábakat, levágja a körmöket, kezeli a benőtt körmöket, eltávolítja a különféle szennyeződéseket és baktériumokat, esetleg gombákat. A pedikűrös hámlasztással segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől, így lábunk újra egészséges és puha lesz.

Milyen termékekkel dolgoznak a pedikűrösök?

A pedikűrösök olyan professzionális termékekkel dolgoznak, mint például a Balsan termékcsalád. A neves márka termékei között megtalálhatók a hámlasztó készletek, a fertőtlenítő dezodorok, a fertőtlenítő lábsók, a bőroldó folyadékok és lábpúderek, valamint a gyógynövényes balzsamok is. A kezelések során a minőségi termékek mellett különféle eszközöket, reszelőket is használnak. A körömreszelők közül a cserélhető reszelőlap használata a legpraktikusabb és a leghigiénikusabb.

Pontosan milyen kezeléseket kérhetünk a pedikűröstől?

A pedikűrözésnek 4 fajtája ismert, így az esztétikai pedikűr, a gyógypedikűr, a gyógyító pedikűr és a SPA pedikűr.

Az esztétikai pedikűr a bőrkeményedések eltávolítására kínál megoldást, hogy a bőrünk mindig puha és bársonyos legyen. Az esztétikai pedikűr körülbelül 1 órát vesz igénybe. A gyógypedikűr során eltávolítják a bőrkeményedéseket, a szemölcsöket, kezelik a benőtt körmöket, mindezt olyan professzionális termékekkel, mint például a Balsan.

A jó gyógyító pedikűrös rendelkezik ortopédiai, belgyógyászati és anatómiai ismeretekkel is. A kezelések során speciális vizes esetleg porszívós pedikűr géppel, a megfelelő marókkal és frézerekkel dolgozik. Tisztában van a sebkezelő anyagok használatával és körszerű kötszereket használ a kezelések során. Rendelkezik az elengedhetetlenül szükséges fertőtlenítő szerekkel és azokat szakszerűen alkalmazza a kezelések során. A gyógyító pedikűrös a vendégeknek otthoni lábápolással kapcsolatos tanácsokat adhat, esetleg megmutatja a körömreszelők és egyéb eszközök helyes otthoni használatát.

A SPA pedikűr tulajdonképpen a stressz oldására szolgál. Itt lényegi pedikűrözés nem történik, hiszen a cél, hogy a fáradt lábakat kényeztessék. Természetesen a SPA pedikűrnél is elengedhetetlen az elméleti és a gyakorlati tudás, hiszen a pedikűrösnek ismernie kell a különféle masszázs fajtákat, a fény- valamint az aromaterápiát is.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!