Milyen párásítót érdemes választani?

Belföld, 2023.03.27

A lakás egyes helyiségeiben eltérő hőmérsékletet érezhetünk kellemesnek.

Baba A gyerekszobában és a fürdőszobában - a kisgyermekek végett - általában magasabb hőmérsékletet igyekszünk biztosítani. A hő- és komfortérzetünket azonban az is befolyásolja, hogy milyen a levegő páratartalma.

Az ultrahangos párásító hatása

Abban a helyiségben, ahol ultrahangos párásítót működtetünk, a levegő páratartalmát optimális szinten tudjuk tartani. Ugyanakkor sokan érzik hidegnek az ultrahangos párásító által kifújt párás levegőt, ami miatt esetleg nem érzik komfortosnak a szoba levegőjét.

A párásítóba hideg csapvizet öntünk, ami hamar szobahőmérsékletűre melegszik. Így nem hűti le jelentős mértékben a szobát, azonban a korábbi száraz levegő okozta kellemetlen tüneteket megszünteti. Nem ébredünk reggel kiszáradt torokkal, nem tüsszögünk, köhögünk stb. A BonAir.hu által forgalmazott BONECO párásítók a legmodernebb készülékek a jelenleg kapható párásítók között.

BONECO ultrahangos párásítók

Ezek a készülékek a víz molekulákat mikroszkopikus szemcseméretre bontják a magas frekvenciájú ultrahangos eljárás segítségével. A párás levegőt a szoba légterébe fújják, aminek a légzéskönnyítő hatása azonnal érezhetővé válik. Azoknak, akiket ez a kicsit hűvösebb levegő zavar, érdemes olyan párásító készüléket választaniuk, amely nemcsak hideg pára, hanem előmelegített, langyos pára kibocsátására is képes.

A svájci BONECO cég új ultrahangos párásító berendezései rendelkeznek ezzel a funkcióval, ugyanis a készülékben található egy fűtőelem, ami felmelegíti a vizet, és a porlasztott pára kellemesen langyos lesz.

A BONECO U350 ultrahangos párásító használata kisebb helyiségekbe, a BONECO U700 típusú készülék pedig nagyobb helyiségekbe javasolt. Azzal azonban számolni kell, hogy az előmelegítés funkció használata által a készülék fogyasztása is megemelkedik.

Miért előnyös a langyos párát kibocsátó készülék?

A gyerekszobában nyugodtabban használjuk azt a készüléket, ami langyos párát bocsát ki, hiszen biztosak lehetünk abban, hogy a kisbabánkat nem éri hideg levegő. A hálószobában is kellemesebb érzetet kelt a langyos pára, ugyanakkor a párásító készülék higiénikusabbá válik, hiszen az előmelegítés során az esetleges kórokozók elpusztulnak.

Kisebb helyiségekben, ha ott tartózkodunk a készülék működése közben, mindenképp komfortosabb a langyos párát kibocsátó párásító. Vannak, akiket kifejezetten zavar a hűvösebb levegő keringése, nekik pedig egy áldás, ha a 20-23°C-os szobahőmérsékletű, hidegnek érezhető légáram helyett testhőmérsékletű párás levegő érezhető csak.

A gyógyító levegő

Kisgyermekkorban nagyon gyakori az asztmatikus hörghurut kialakulása, amit szerencsére sok gyermek kinő. A porlasztott sós, párás levegő enyhülést jelent ezeknek a gyerekeknek.

A BONECO párásító készülékekbe Salvus vizet is önthetünk. Ezáltal a levegőbe kerülnek a sós gyógyvíz elporlasztott részecskéi, amelyek belélegzése megkönnyebbülést hoz az allergiával, asztmatikus hörghuruttal, kruppal vagy asztmával küzdő gyerekeknek.

Amennyiben segítségre van szüksége az igényeinek megfelelő készülék kiválasztásában, forduljon nyugodtan a BonAir.hu ügyfélszolgálatának szakembereihez.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!