Milyen vérnyomáscsökkentő teákat ismer?

Belföld, 2019.02.05

A magas vérnyomás népbetegségnek számít, és kialakulása általában összefüggésbe hozható az életmóddal.

Vérnyomáscsökkentő tea Sokaknál a súlyfelesleg szerepel kockázati tényezőként, de az örökletes jellemzők mellett sem mehetünk el. A legegyszerűbbnek a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek szedése bizonyulhat, de a tapasztalatok szerint egyre többen fordulnak a természetes gyógymódok irányába. A Hillvital.hu információi szerint a vérnyomást csökkentő teák remek választásnak bizonyulnak. A legtöbb ízesítés nélkül is finom, ráadásul, ha elhagyjuk a cukrot, akkor a teák hatékonyságát is növelhetjük.

Hibiszkusz tea a vérnyomáscsökkentésben

A kalóriaszegény hibiszkusz tea nem csak fenséges íze miatt népszerű. Eredményesen bevethető a magas vérnyomás megelőzésére, de érelmeszesedés, megfázás és májvédelem kapcsán is szokták alkalmazni. Akár rendszeresen is érdemes fogyasztani, ezzel a rossz LDL-koleszterin szintjét csökkenthetjük. Mivel nagyon sok antioxidáns van a teában, így megőrizhető segítségével az egészség és az élettartam is növelhető. Magas C-vitamin tartalma támogatja az immunrendszer működését, sőt, a menstruációs fájdalmak megelőzésére is remek választás. A vérnyomást csökkentő teák egyik legkedveltebbike lágy ízével is elvarázsol.

Zöld tea, a napi természetes gyógyír

Nem véletlen hangsúlyozzák olyan sokan a zöld tea jótékony hatásait. A távol-keleti gyógyászatban előkelő helyet tölt be, és a nyugati kultúrában is elismert gyógyhatása. Magas vérnyomás ellen kifejezetten hatékonyan vethető be, de bizonyítást nyertek jótékony hatásai a rákos megbetegedések esetén is. A benne megtalálható aminosavaknak hála élénkebbnek érezhetjük magunkat, így a kávé kiváltására is remek döntés a tea. A súlycsökkentés időszakában is beváltja a zöld tea a hozzá fűzött reményeket, hiszen zsírégető tulajdonságokkal rendelkezik. A vérnyomást csökkentő teák között ez biztosan az a típus, amelyet egyébként is célszerű beiktatni a mindennapokba, hiszen jótékony hatásait korosztálytól és egészségi állapottól függetlenül élvezhetjük.

Fagyöngy teával a normál vérnyomás értékekért

Bár a fagyöngy teaként történő alkalmazása már régóta ismert, de azt csak kevesen tudják, hogy a vérnyomást csökkentő teák sorát is erősíti. Tény pedig, hogy eredményesen vethető be magas vérnyomás ellen. Jótékony egészségügyi hatásai azonban nem merülnek ki ennyiben, ugyanis köhögés, fejfájás, szédülés ellen is javasolt, de vízhajtó hatással szintén rendelkezik. Segítségével erősíthető az immunrendszer és asztmás rohamok esetén is alkalmazható.

Az étrend-kiegészítők szerepe

A vérnyomás értékek csökkentésében az étrend-kiegészítők szerepe sem elhanyagolható. A magnézium, a kalcium és a kálium nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára és komoly szerepet töltenek be a vérnyomás szabályozásában. Fontos, hogy akár étrend- kiegészítőként is gondoskodjunk ezen mikrotápanyagok beviteléről. Fokhagyma, a természetes csodaszer

A természetes megoldások hívei számára a kimagasló baktérium és vírusellenes hatásáról ismert fokhagyma is remek választás. Ugyan étrend-kiegészítőként is beszerezhetjük, de igazán hatékonynak természetes formájában, nyersen fogyasztva bizonyul. Ha nem szeretnénk szétrágni, akkor apró darabokra vágva, mintegy gyógyszerként is bevethetjük. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fokhagyma értékes hatóanyagai az egész szervezetre jótékony hatással vannak, és a vérnyomást csökkentő teák hatékonyságát is felülmúlják.

A vérnyomás értékekre való odafigyelés a hosszú távú egészségmegőrzés érdekében kiemelt jelentőséggel bír.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!