Mindenáron szeretnének repülőnapokat tartani Szegeden, a hogyan a kérdéses

Belföld, 2020.08.31

A jelenlegi tervek szerint mindenképpen megtartják Szegeden a Szeged International Airshow rendezvényét szeptember 11-13 között.

IV. Szegedi Repülőnapok & Légiparádé Az esemény ráadásul része a hőlégballonosok Európa-Kupa rendezvénysorozatának, így elméletileg az esemény megtartható. A kezdésig azonban még rengeteg technikai kérdést kell tisztázni, tájékoztatta a Webrádiót Majó-Petri Zoltán főszervező. Ráadásul a vonatkozó jogszabály sem egyértelmű.

Azon dolgozunk, hogy mindenképpen meg lehessen tartani a Szegedi Repülőnapokat szeptember 11-13 között - mondta a Webrádiónak Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Kft ügyvezető igazgatója, az esemény főszervezője. Hozzátette, hogy milyen formában lehet ezt megtartani, az a hatóságokon múlik. A rendezvénnyel kapcsolatban az elmúlt napokban például a lengyelek jelezték, hogy bármilyen formában ha eljönnek, akkor nekik is visszafelé karanténba kellene vonulni, úgyhogy a meghívást tudomásul vették és köszönik, de egyelőre még semmi biztosat nem tudnak.  

Repülős rendezvény tehát lesz, ennek terjedelme pedig a következő 72 órában dől el. Az ezzel kapcsolatos kérdéseiket tegnap már elküldték az Operatív Törzsnek, a mai napon pedig a rendezvényhez szükséges engedélyeket nyújtják be.  

Majó-Petri emlékeztetett rá, hogy ez egy hőlégballon Európa-Kupa is, és ennek nemzetközi szervezőivel is folyamatosan tájékoztatják egymást. Ami zavart okoz, a magyar jogszabályok tekintetében, hogy kiemelt sporteseményt engedélyezhet a rendőrség. Ezzel kapcsolatban két kérdés merül fel: mi számít kiemelt sporteseménynek, és melyik (városi, megyei vagy országos) rendőrség engedélyezheti? Erre a kérdésre is az operatív törzstől és az egyéb hatóságoktól várják a választ. A héten már remélik, hogy tisztázódnak a kérdések és zöld lámpát kap a rendezvény.

(Webrádió)

Címkék

Szeged International Airshow
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!