MittelCinemaFest - Tizenhárom friss olasz film a fesztiválon

Belföld, 2020.10.31

A legfrissebb olasz filmtermésből mutat be tizenhárom alkotást november 6. és 16. között a 18. Olasz Filmfesztivál - MittelCinemaFest a budapesti Puskin moziban. A filmek egy részét Szegeden és Debrecenben, illetve távmoziban is vetítik majd.

A Budapesti Olasz Kultúrintézet és az Istituto Luce-Cinecitta közös rendezvényén a filmek eredeti nyelven, magyar felirattal lesznek láthatók - közölték az MTI-vel a szervezők.

Az idei MittelCinemaFest Francesco Bruni negyedik filmjével, az idei Római Filmfesztiválon debütált Vajon mi lesz? című alkotással nyílik meg. A film sajátos iróniával mesél egy férfi (Kim Rossi Stuart) betegségén átvezető utazásáról, a halállal való szembenézéséről.

A magyar közönség láthatja majd Claudio Noce harmadik egész estés filmjét, a 77. Velencei Filmfesztiválon bemutatott Miatyánk című alkotást, melynek főszereplője Pier Francesco Favino, aki elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Coppa Volpi díjat. A film is valóságos történeten alapul: 1976-ban Rómában a rendező apja, a terrorellenes egység helyettes vezetőjeként egy merénylet következtében szenvedett sebesülést.

Fontos elismerésben részesült a 77. Velencei Filmfesztiválon Pietro Castellitto első rendezése, a Ragadozók is, amely elnyerte a legjobb forgatókönyvért járó Horizont-díjat. A film hamisítatlan iróniával mesél a társadalom minden rétegében szinte uralkodóvá vált magányról, a kommunikációs nehézségekről és a megértés hiányáról.

Némileg szürreális komédia a MittelCinemaFest zárófilmje, A nélkülözhető boldogság pillanatai, mely Francesco Piccolo azonos című regényéből készült Daniele Luchetti rendezésében. A film főszereplője Pierfrancesco Diliberto, ismertebb nevén Pif.

Az Olasz Filmfesztivál idei válogatásában az új olasz színészgeneráció több tehetséges tagját látható viszont, akik az utóbbi évek olasz filmjeiben tűntek fel a képernyőn.

Az Utódok című film főszereplője Valerio Mastandrea, akik a magyar nézők az Éljen a szabadság című filmből és a Teljesen idegenek Leléjeként ismerhetnek, a Majdnem kifogástalan szülők főszereplője pedig Anna Foglietta, aki a Teljesen idegenek Carlottáját alakította, valamint a Duna televízióban bemutatott, A Maffia csak nyáron öl című sorozat főszereplője volt. A Teljesen idegenek Peppéjét, Giuseppe Battistont most A nagy lépés főszereplőjeként láthatják a nézők.

A fesztiválon vetítik továbbá az Oscar-díjas Gabriele Salvatores Ne félj, ha megölellek című alkotását is, melynek főszereplőjét, Claudio Santamariát a Bűnügyi regényből ismerheti a magyar közönség.

A
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!