MKIF: délután helyett 21 órától lesz pályazár az M1-esen Tatabányánál

Belföld, 2023.09.21

Az M1-esen csütörtök délutánra tervezett pályazár várhatóan este 9 órától lesz Tatabányánál - tudatta a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) délután az MTI-vel. Ezzel kapcsolatban a Mávinform azt közölte: este késnek a közúti lezárás miatt a győri vonalon közlekedő pótlóbuszok.

Az MKIF közlemény szerint "az M1-es autópálya mai, átlagosnál erősebb forgalma miatt úgy döntöttünk, hogy a helyreállítási munkálatokat átütemeztetjük az esti órákra, amikor kisebb a forgalom. Erre várhatóan ma este 9-kor kerül sor".

A tereléskiépítésről és a forgalom megállításáról a zrt. a Facebook-oldalán az Útinformon keresztül tájékoztatja az utazókat - közölte a cég.

Csütörtökön délelőtt az MKIF még azt írta: várhatóan 13.30-kor zárják le az M1-es autópályát felsővezeték-szakadás miatt Tatabányánál 30-60 percre a főváros és az országhatár felé vezető oldalon.

A Mávinform közölte: a közútkezelő délutáni tájékoztatása szerint nagyfeszültségű légvezeték-szakadás helyreállítása miatt az áramszolgáltató kérésére az M1-es autópályán korlátozásokat vezetnek be. A szakminisztérium kérésére végül a hibaelhárítást a késő esti, kisebb forgalmú időszakra ütemezték át: Tatabánya térségében 21 óra után várhatóan 30-60 percre teljesen lezárják az érintett útszakaszt, az autókat alsóbbrendű utakra terelik.

A győri fővonalon közlekedő pótlóbuszok közül az eredetileg az M1-es autópályán közlekedő járatoknál jelentősen hosszabb menetidőre, késésekre kell számítani, ez érinti a Budapest-Kelenföld és Tatabánya közötti közvetlen IC-pótlóbuszokat, valamint a Budaörs és Tatabánya közötti, csak bicskei megállással közlekedő X10-es pótlóbuszokat.

Az autópálya lezárása miatt az 1-es főúton és a környező alsóbbrendű utakon is torlódások várhatók, ezért a Budaörs és Tatabánya közötti S10-S12-es pótlóbuszoknál is hosszabb menetidőre kell számítani. A közúti torlódások és a terelt hosszabb útvonal miatt nagyobb késéssel közlekedő pótlóbuszokról a csatlakozást nem minden vonatnál biztosítják, hogy a vonatok önálló útvonalán a menetrend kiszámítható maradjon - áll a vasúttársaság közleményében.
(MTI)

Címkék

M1 Pályazár MKIF Tatabánya
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!