MSZP: a Fidesz-kormány egyre több adóért egyre kevesebb szolgáltatást nyújt

Belföld, 2022.11.26

Az MSZP szerint a Fidesz-kormány egyre több adóért egyre kevesebb szolgáltatást nyújt.

Korózs Lajos, az MSZP alelnöke szombaton a Facebookon tartott online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy nagyon sötét jövő vár az idős emberekre, hiszen a novemberi kiegészítő nyugdíjemelés a felét sem érte el annak, ami járt volna a nyugdíjasoknak, vagyis a legalább 10 százalékos kiegészítésnek.

Hozzátette, hogy pártja számításai szerint a januári nyugdíjemelésnek el kellene érnie a 15 százalékot.

Emlékeztetett, hogy a héten az Országgyűlés elfogadta a szociális törvény módosítását, és benyújtották az egészségügyet érintő törvényt is.

Az MSZP alelnöke úgy értékelte, hogy mindez egy folyamat eredménye, ami már a Fidesz-KDNP 2010-es kormányra kerülése óta tart, hiszen azóta eltörölték egyebek mellett a rendszeres szociális segélyt, a méltányossági ápolási díjat, valamint megszüntették a lakhatási támogatást is.

Úgy folytatta, hogy eközben 27 százalék az áfa Magyarországon, de nagyon sok illetéket kell fizetni akkor is, ha valaki a lakhatásáról szeretne gondoskodni.

Az MSZP úgy látja, hogy az állam a pénzbeli támogatások és a szociális szolgáltatások növelése helyett mindent az egyénre és a családjára fog hárítani a jövőben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!