MSZP: a Fidesz leszavazta a családi pótlék emeléséről és az élelmiszerkuponról szóló javaslatokat

Belföld, 2022.10.03

A Fidesz leszavazta a családi pótlék emeléséről és az élelmiszerkupon bevezetéséről szóló szocialista javaslatokat az Országgyűlés népjóléti bizottságában - közölték MSZP-s politikusok hétfőn online sajtótájékoztatón.

Komjáthi Imre, az MSZP országgyűlési képviselője, elnökhelyettese közölte: a népjóléti bizottság kormánypárti többsége leszavazta a frakció májusban benyújtott határozati javaslatát az élelmiszerkupon-programról. A minimum húszezer forintos, bankkártyaként használható kupont alapvető élelmiszerekre fordíthatták volna a legrászorultabbak, legkiszolgáltatottabbak - mondta az ellenzéki politikus, aki azzal érvelt indítványuk létjogosultsága mellett, hogy már májusban is "tombolt" az infláció, amelyet azóta energia- és rezsiválság is súlyosbított.

Szabó Sándor szocialista országgyűlési képviselő arról beszélt: a családi pótlék összegének megduplázásáról szóló javaslatukkal érdemi segítséget akartak nyújtani a családoknak a gyermekneveléshez. Amikor kétjegyű az infláció, az élelmiszerárak az egekben vannak és brutálisak a rezsiárak, óriási szükség van a családok támogatására - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!