MSZP: alamizsnának is kevés a kormány nyugdíjemelési javaslata

Belföld, 2021.04.29

Alamizsnának is kevés a kormány 0,6 százalékos nyugdíjemelési javaslata - mondta Korózs Lajos (MSZP), az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

A politikus kifejtette: a szocialisták igazságossá fogják tenni mind a nyugdíjemelés kiszámítását, mind pedig annak elosztását. Sajnálatos módon a Fidesz-kormány nem ezt teszi, "igazságtalanságot igazságtalanságra halmoz" - fogalmazott.

Közölte: az Országgyűlés előtt van az idei költségvetés módosítása. Alultervezték az inflációt, majd elismerték, hogy pótlólagos juttatást kell biztosítani a nyugdíjasoknak - mondta.

Kiemelte: "mi ezt előre tudtuk", ő maga a múlt évi költségvetési vitában is elmondta, hogy már a jegybank is lényegesen magasabb inflációs rátával számolt, mint ahogy a költségvetési törvényt beterjesztették a Ház elé.

Emlékeztetett: januárban 3 százalékos nyugdíjemelés volt, miközben az élelmiszerárak ennél nagyobb mértékben emelkedtek. Elfogadhatatlan a 0,6 százalékos nyugdíjemelés is, amelyről most szó van - jelentette ki. Hozzátette: ez az átlagnyugdíjnál 850 forintos emelést jelent, de a nyugdíjasok kétharmada nem kapja meg az átlagnyugdíjat, és lesz, akinek ez az emelés 250 forintot jelent.

Korózs Lajos kijelentette: "az évszázad átverése" az inflációkövető nyugdíjemelési technika, mert ha valakinek kevés nyugdíjból kellett élnie a múlt évben, akkor jövőre is kevésből fog, mert csak annyival emelik meg a nyugdíját, amennyi a pénzromlás mértéke.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!