MSZP: átfogó lakásfelújítási program kellene a Vodafone megvásárlása helyett

Belföld, 2022.09.21

Átfogó lakásfelújítási programra is lehetne költeni azt a pénzt, amit a kormány a Vodafone teljesen felesleges megvásárlására költ - mondta az MSZP elnökhelyettese szerdán.

Komjáthi Imre az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, pártja rezsistopprogramja tartalmaz egy átfogó, országos energiahatékonysági programot, amely biztosítja, hogy az emberek önerő nélkül szigetelhessék le a lakásaikat, házaikat.

Szerinte ezzel mindenki jól járna: az állam megspórolna "egy szakajtó pénzt", amit aztán az emberekre költhetne. A felújított házakban élők azért járnának jól, mert nőne az ingatlanjuk értéke és nem fűtenék az utcát - tette hozzá, megjegyezve, ez lenne az igazi rezsicsökkentés.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő elmondta, az MSZP javaslata a parlament előtt van, ha kell éjszaka is bemennek a képviselők, hogy megszavazzák.

Király József, az MSZP Bács-Kiskun megyei elnöke arról beszélt, hogy a rezsiharc legújabb áldozatai a Kádár-kockáknak nevezett házakban élők lehetnek, mert ezen épületek energetikai felújítása elmaradt. Szerinte 1,4 millió ilyen ház van Magyarországon, négyszázezer Kádár-kockában élő család pedig nem tudja megfizetni a megfelelő fűtést.

Elmondta, a Fidesz ősbűne, hogy az elmúlt 12 évben elhanyagolta az energiahatékonyságot, pedig 2010-ben még azt ígérte, hogy négy év alatt egymillió lakást újítanak fel uniós támogatásból.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!