MSZP: az Orbán-rendszer meghátrált

Belföld, 2022.09.20

Az európai Magyarország győzelmének és az Orbán-rendszer meghátrálásának tartja a szocialista Ujhelyi István a magyar kormány és az Európai Bizottság közötti, az uniós források lehívása érdekében kötött megállapodást.

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője Az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselője a Facebook-oldalán közvetített keddi online sajtótájékoztatóján úgy értékelt, azzal, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter sikeresnek nevezte a tárgyalásokat, bevallotta, jogosak voltak az EU aggályai a jogállamisággal és az uniós forrásokkal kapcsolatban.

A kormány meghátrált, maga is belátta, nem folytathatja tovább az elmúlt 12 éves hatalomgyakorlást - hangoztatta.

Ujhelyi István szerint a hétfőn az Országgyűlésnek a bizottsággal való megegyezés érdekében benyújtott törvényjavaslat azt bizonyítja, hogy a kormány azt hiszi, elég látszatintézkedésekkel átverni az EU-t és a magyar választókat. Ez nem lesz elég, így Magyarország nem jut hozzá a forrásokhoz - vélekedett, megjegyezve: az európai tisztségviselők "nem most jöttek le a falvédőről".

Elmondta, annak szurkol - és ez minden magyar polgár érdeke is -, hogy az ország minden egyes uniós forrást megkapjon.

Közölte, az együttműködési megállapodás aláírását és az uniós vizsgálatok megszüntetését támogatva politizál, de minden egyes nap ott lesz "a kormány nyakán", hogy szükség esetén lebuktassa, ha az unió felé tett vállalások csak az EU és a magyar polgárok átverését szolgálják.

Ujhelyi István szerint ha egyetlen eurócentet is veszít az ország, az kizárólag a Fidesz-kormány felelőssége lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!