MSZP: csődkormányzás helyett adócsökkentést!

Belföld, 2022.11.24

Az MSZP társelnöke szerint "fideszes csődkormányzás" helyett adócsökkentésekre lenne szükség.

Hidegek az iskolák és a munkahelyek, egymás után zárnak be a közintézmények, a kisvállalkozások csődbe mennek, a villanyért és a gázért százezreket kell fizetni, a boltokban áruhiány van, a benzinkutakon pedig üzemanyaghiány - értékelte Komjáthi Imre csütörtöki online sajtótájékoztatóján, hová juttatta az országot a Fidesz az elmúlt fél évben.

Az országgyűlési képviselő azt mondta, a kormányoldal úgy tesz, mintha semmi köze nem lenne mindehhez, és összevissza hazudozik: először háborús inflációról beszélt, aztán kitalálta a szankciós inflációt, miközben a drágaság már tavaly óta tombol.

Eközben "Orbánék Európa legmagasabb áfájával nyerészkednek a drágaságon, de cserébe szinte már semmit nem adnak." Ha valaki kórházba kerül, "a fideszes csődkormány azt mondja, ápolják őt a családtagok" - fűzte hozzá Komjáthi Imre.

A megoldás szerinte az lenne, ha az alapvető élelmiszerek áfája 0 százalékos lenne, és a 12 forintos paksi áramot annyiért adnák, amennyibe az kerül. A lakossági rezsi adóját 5 százalékra csökkentené az MSZP - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!