MSZP: egyes cégek pénzt követelnek vissza munkavállalóiktól

Belföld, 2021.10.26

Egyes nagyvállalatok a munka törvénykönyvének túlórakerettel kapcsolatos módosítására, a "rabszolgatörvényre" hivatkozva 80 és 800 ezer forint közötti összeget követelnek vissza munkavállalóiktól, ami elfogadhatatlan - mondta kedden sajtótájékoztatón az MSZP országgyűlési képviselője.

Bangóné Borbély Ildikó az MSZP Facebook-oldalán - az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságának ülése után - közvetített online tájékoztatón azt mondta, vannak cégek, amelyek úgy gondolják, a munkavállalóik tartoznak nekik, mert nem tudták velük ledolgoztatni "a rabszolgatörvény adta túlzott munkaidőkeretet".

Tízezer munkavállalótól 80 és 800 ezer forint közötti összeget követelnek vissza a vállalatok - mondta.

Az ellenzéki politikus közölte, országgyűlési határozati javaslatot nyújtottak be a munkavállalók szociális biztonsága és a munkabérek védelme érdekében.

Bangóné Borbély Ildikó szerint a Fidesz-KDNP-s képviselőknek a bizottság ülésén fontosabb volt a nagyvállalatok oldalára állni, minthogy képviseljék a magyar dolgozók érdekeit.

Ismertette: arra kötelezték volna a kormányt, hogy nyújtson be törvényjavaslatot, amely "feketén-fehéren" kimondja, a munkavállalók semmivel sem tartoznak a munkaadóiknak. Nem a dolgozó a hibás, ha nem tudtak neki munkát adni az elmúlt másfél-két évben - érvelt.

Sürgette a "rabszolgatörvény" azonnali eltörlését, illetve ígéretet tett arra, hogy ha a 2022-es parlamenti választáson az ellenzéki pártok győznek, az első intézkedések között vonják vissza ezt a jogszabályt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!