TV műsor

MSZP: félteni kell a nemzeti oldaltól az állami vagyont

Belföld, 2021.05.04

Jó okunk van arra, hogy féltsük a nemzeti oldaltól az állami vagyont - jelentette ki Szakács László MSZP-s képviselő, az Országgyűlés gazdasági bizottságának tagja keddi online sajtótájékoztatóján.

Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter bizottsági meghallgatását követően a szocialista politikus azt hangsúlyozta: több kormánypárti politikus ellen is folyik büntetőeljárás, és éppen ezermilliárdos tételben szervezik ki magánalapítványokba az állami vagyont.

Orbán Viktor nem csak a kormányában nem bízik, hiszen az állami vagyon kezelését kivonja alóla, talán a választókban sem bízik, talán a saját erejében sem bízik - vélekedett az ellenzéki képviselő, aki szerint "túlélőcsomagot állított össze magának a Fidesz" egy esetleges választási vereség esetére.

Felvetette: ha az állam jó gazda volt, miért kellett kiszervezni ezt a vagyont, ha pedig a Mol- és Richter-részvények stratégiai jelentőségűek, miért vették ki ezeket az állam kezéből.

Szakács László közölte: ezen felvetéseire éppúgy nem kapott választ a tárca nélküli minisztertől, mint arra, hogy a korábbi nyílt eljárások helyett miért meghívásos pályázaton választják ki a legnagyobb hazai homok- és kavicsbánya hasznosítóját.

Jelezte, a jövőben írásban teszi fel ezeket a kérdéseket az illetékeseknek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!