MSZP: legyenek ingyenesek a strandok a szociális és egészségügyi dolgozóknak!

Belföld, 2021.06.18

Tegye ingyenessé idén nyáron a kormány a koronavírus-járvány elleni védekezésben kiemelt szerepet betöltő szociális és egészségügyi dolgozóknak, valamint családjuknak a természetes vizek melletti strandokat - javasolta az MSZP pártigazgatója, országgyűlési képviselője pénteken.

Molnár Zsolt az MSZP Facebook-oldalán közvetített, a siófoki nagystrand előtt tartott online sajtótájékoztatón azt is kezdeményezte, hogy a szociális és egészségügyi dolgozók kapjanak tízezer forint utazási támogatást, hogy eljuthassanak a Balatonhoz vagy más természetes tavakhoz.

Jelezte, ha jövőre az ellenzék alakíthat kormányt az országgyűlési választás után, akkor az átlag alatt kereső családok is kapnának tízezer forint utazási hozzájárulást, hogy eljuthassanak a tavakhoz.

Az ellenzéki politikus bejelentette azt is, az MSZP kampányba kezd júliusban és augusztusban a Balatonnál, a Velencei-tónál, a Fertő-tónál és a tatai Öreg-tónál.

Elég abból a gyalázatból, hogy a NER mindent maga alá gyűr és befektetési szándékkal tekint a természetes vizekre - hangoztatta.

Molnár Zsolt közölte: elfogadhatatlan, hogy fizetni kell a köztulajdonban álló természetes vizek használatáért, ezért megismételte javaslatukat a természetes vizek melletti fürdőzési lehetőség díjmentessé tételére.

Megjegyezte, a siófoki nagystrandra egy négytagú család négyezer forintért tud bemenni, ha a családtagok tíz napot töltenek a Balatonnál, a strandbelépő irreálisan nagy költség.

Emlékeztetett arra, pártja népszavazást is kezdeményezett - az önkormányzatok kompenzációja mellett - a strandok ingyenessé tétele érdekében, és javaslatot tett a természetkárosítás, a kikötők államiból magántulajdonba kerülésének, valamint beépítésének befejezésére.

Elmondta, népszavazási kezdeményezéseik a Kúria előtt vannak, amely még nem döntött róluk.

Molnár Zsolt közölte, törvényjavaslatot is benyújtottak a parlamentnek azonos tartalommal, azt a Fidesz-KDNP leszavazta, ezzel is "bizonyítva, hogy nem a magyar családok, hanem a befektetők, spekulánsok oldalán áll".

Molnár Zsolt a sajtótájékoztatóját egy zöld Lada mellett állva tartotta, négy szocialista aktivista társaságában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!