MSZP: szükség van a minimálbér emelésére

Belföld, 2021.06.23

Időhúzásnak és kidobott pénznek tartja az MSZP elnökhelyettese a nemzeti konzultációt, mivel szerinte anélkül is kijelenthető: szükség lenne a minimálbér emelésére.

Komjáthi Imre az MSZP elnökhelyettese Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, egylépcsőben és rövid időn belül meg kell emelni az alacsony fizetéseket.

Nonszensz, hogy Magyarország az Európai Unióban a sereghajtók közé tartozik a minimálbért nézve és a visegrádi országok között is az utolsó - mondta.

Hozzátette: a költségvetésben lenne erre pénz; arra van pénz, amire Orbán Viktor miniszterelnök akarja, hogy legyen.

Felidézte, hogy a kormányfő ismét nemzeti konzultációt hirdetett arról, szeretnének-e az emberek több pénzt.

Szerinte az emberek válasza igen erre a kérdésre, szeretnének jobb életet, ehhez pedig szükség lenne a minimálbér emelésére.

Komjáthi Imre azt mondta, nem kell súlyos milliárdokat elkölteni nemzeti konzultációra, ki kell menni az emberek közé és beszélni kell velük, el fogják mondani, hogy több pénzre van szükségük.

Szerinte a fideszes képviselők nem szeretnek szembesülni a valósággal, azzal, hogy rendszeresen a magyar emberek ellen szavaznak a parlamentben.

Jelezte, bár a kormánypártok leszavazták, az MSZP ismét benyújtotta a minimálbér jövedelemadó-mentességéről és az alacsony fizetések adóterhelésének csökkentéséről szóló törvényjavaslatát.

Elmondta, javaslatuk azonnali segítséget nyújtana közel 2,3 millió embernek 321 ezer forintos bérig. Éves szinten 300 ezer forinttal nőhetne a minimálbért keresők jövedelme - részletezte javaslatukat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!