Műhelyiskola az oktatási rendszerből kieső fiataloknak

Belföld, 2021.02.13

Sikeresnek tartja a műhelyiskola program első negyedévét az új típusú képzést kísérleti jelleggel elindító szervezetek egyike, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány. A képzés célja, hogy piacképes részszakmához juttassák a hagyományos oktatási rendszerből kieső fiatalokat.

Az alapítvány az MTI-t arról tájékoztatta, tapasztalatai szerint az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával megvalósuló pilotprogram hatékony és hiánypótló lehetőség a már lemorzsolódott tanulók esélyeinek javítására.

A szervezet kiemelte, hogy 2011-es létrejötte óta komplex munkát végez a legnehezebb sorsú tanulók felzárkóztatásáért, így részt vállal a hátrányos helyzetűek foglalkoztatottságának növelését célzó új programban is.

A mostani tanévben két helyszínen, négy részszakmában (Gyöngyösön pincér- és szakácssegéd, Tiszaburán lakástextil-készítő és famegmunkáló részszakmában) valósítják meg a projektet, húsz - nyolc osztályt végzett - tanuló bevonásával.

A közleményben Thaisz Miklóst, az alapítvány ügyvezető igazgatóját idézve azt írták, a program fontos pillére a nyitottság és a rugalmasság, hiszen minden diáknak más a háttere. Ezért mindannyiukkal egyénre szabott megállapodást kötnek, a diákok az ösztöndíjat is e szerinti ütemezésben kapják.

Az alapítvány szerint az eddigiek - a vírushelyzet ellenére is - sikeres koncepcióról tanúskodnak.

"Célunk, hogy minél több településen felmérjük, milyen szakmákra van munkaerőpiaci igény, mi az, ami népszerű az érintettek körében és mihez találunk partnereket helyben" - mondta Thaisz Miklós, aki bízik abban, hogy akár már ősztől országossá válhat a program.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!