Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Belföld, 2024.04.26

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter A szónok a hallgatósága előtt azt is követelte, hogy a kormány és a gyermekvédelmi hálózat fenntartásáért felelős Pintér Sándor belügyminiszter végre kérjen bocsánatot a bicskei gyermekotthonban pedofil abúzust elszenvedett gyermekektől.

Ugyanakkor felszólította a belügyminisztert, hogy menjen nyugdíjba, mert nem tudja ellátni a feladatát, a rendőrség mellett az oktatás és az egészségügyi irányítását sem.

A szónok úgy vélekedett, hogy a kormány által elfogadott gyermekvédelmi törvénycsomag nem jelenti a probléma kezelését, csak áthárítja a felelősséget a bíróságokra. Ugyanis a szigorítás nem visszatartó erő, sokkal inkább az, ha a lebukásnak valós a kockázata.

Ezzel kapcsolatban felidézte, hogy egy nyolc hónapja ismert pedofil bűncselekmény esetében az első tanúmeghallgatásra és a gyanúsított letartóztatására csak azt követően került sor, hogy az esetet egy Facebook-posztban nyilvánosságra hozta.

Szerinte a valódi megoldást az jelentené, ha direkt a pedofil bűncselekményekkel foglalkozó rendőri egységet hoznának létre, illetve felszámolnák a gyermekvédelmi intézmények alulfinanszírozottságát. Ugyanis ma fele annyi szakember dolgozik a hálózatban, mint amennyire szükség volna - mondta a demonstráción Magyar Péter.
(MTI)

Címkék

Magyar Péter Gyermekvédelem Demonstráció

Galériánk

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!