Nacsa: egyre mélyebb a "hazugságerdőben" a baloldal a "guruló dollárok" miatt

Belföld, 2022.11.29

Ahogy bonyolódik a "guruló dollárok" ügye, úgy kerül egyre mélyebbre a "hazugságerdőben" a baloldal  - mondta a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője kedden.

Nacsa Lőrinc az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában úgy fogalmazott: a kormánypártok kíváncsiak arra, honnan származnak valójában azok a külföldi pénzek, amelyekből a baloldal a kampányát finanszírozta.

Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje azt állította, hogy a baloldal kampányára érkező dollármilliók magyar emberek tízezreinek mikroadományai, de a napokban kiderült, hogy "ez szemenszedett hazugság" - mondta a kormánypárti képviselő.

Hozzátette: először is hazugság, hogy több tízezren adományoztak, ugyanis az adományokat gyűjtő "Soros-féle" Action for Democracy alapítvány honlapján 11 adományozó van feltüntetve. Ha a hárommilliárd forintnál is többnek megfelelő dollármilliókat valóban magánemberek adományozták, úgy azt összesen tizenegy ember adta össze - mutatott rá.

Nacsa Lőrinc kitért arra is, a másik hazugságuk az volt, hogy az útlevélszám megadásával lehetett igazolni, hogy magyar emberek adományoznak a magyarországi választási kampányra. Eközben az adománykezelő weboldalon nincs is ilyen lehetőség, ezt az adományozótól nem kérték - hangsúlyozta, aláhúzva: így ez a hazugság is megdőlt.

A baloldal tehát csúnyán lebukott, és végképp nyilvánvalóvá vált, hogy a modern magyar politikatörténet legnagyobb külföldi beavatkozásához asszisztált azzal, hogy külföldről finanszíroztatta saját választási kampányát - összegzett a KDNP-s politikus.

A frakciószóvivő feltette a kérdést, honnan származik az a több száz millió dollár, amit a baloldal a kampányára költött.

Itt az ideje, hogy Karácsony Gergely megkérdezze alkalmazottját, Korányi Dávidot, aki az Action for Democracy alapítvány magyar helytartója, és elárulják végre, honnan származnak valójában azok a külföldi pénzek, amelyekből a baloldal a kampányát finanszírozta - fogalmazott Nacsa Lőrinc.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!